Πατρών – Πύργου: Το έτος 2022 θα ξεκινήσουν τα πρώτα έργα και τέλη του 2024 αναμένεται να παραδοθεί

spot_img

Προτεινόμενα

Δέσμευση του Κ. Αχ. Καραμανλή για τον αυτοκινητόδρομο 

Ο Υπουργός Μεταφορών υποσχόμενος έναν ασφαλή και εκσυγχρονισμένο αυτοκινητόδρομο, δεσμεύτηκε για την παράδοση του στα τέλη του έτους 2024, κάνοντας λόγο για ένα τέλος στο αδιέξοδο που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών, της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλου και του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, αναφέρθηκε στην σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε η ΝΔ στην ΕΕ και τόνισε πως έλαβε το “πράσινο φως” για την ολοκλήρωσή του, μετά την απίστευτη ταλαιπωρία των τελευταίων 15 ετών.

Εντός του επιμονή 15νθημερου πρόκειται να στείλει τη γνωστοποίηση του υπουργείου Μεταφορών, για να παρθεί επιτέλους η τελική έγκριση και δια μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κυρωθεί η σύμβαση.

Αναμένεται η διαδικασία των έργων να ξεκινήσει το έτος 2022 και εντός αυτού θα δημιουργηθεί ένα δευτερογενές οδικό δίκτυο για την διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας μέχρι να παραδοθεί τελικώς το 2024 ολοκληρωμένο το νέο οδικό δίκτυο. Δεν δίστασε ο κ. Καραμανλής να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως αν δεν είχε ακυρώσει τον διαγωνισμό Σαμαρά – Βενιζέλου και κατόπιν την κατάτμηση του έργου, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος θα ήταν ήδη έτοιμο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα