Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
18 C
Pýrgos

Περί «πάρολι», «παρασκηνίου», αλλά και όσα έγιναν και ειπώθηκαν στη Βάρδα

spot_img

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Πέτρου Σταθάκη, Προέδρου της Παναχαϊκής, αλλά και του προπονητή Σούλη Παπαδόπουλου. Όχι γιατί ντε και καλά πρέπει να μπούμε στο «τρυπάκι» της αντιπαλότητας μεταξύ Παναχαϊκής και Τηλυκράτη, δυο ομάδων οι οποίες στοχεύουν στην πρώτη θέση, αλλά επειδή πολύ απλά μέσα εκεί, η μπάλα παίρνει και την ομάδα της Βάρδας, τις ηλειακές ομάδες.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε για διαιτησία, για παρασκήνιο, για ομάδες οι οποίες τα δίνουν όλα κόντρα στην Παναχαϊκή. Μέσα σε αυτές και η Βάρδα. Και βέβαια ο Παμβουπρασιακός τα έδωσε όλα κόντρα στην Παναχαϊκή. Αυτό τον υποχρέωνε να κάνει η ιστορία του, αυτό έπρεπε να κάνει και τώρα. Ακόμα κι αν, η μοίρα το έφερε έτσι, να θέλει να αποκτήσει τον Περικλή Πολίτη. Γιατί αυτό ψιθυρίστηκε στα αφτιά μας. Όπως επίσης και ότι η Παναχαϊκή, ξεκαθάρισε στην ομάδα της Βάρδας, ότι αυτό θα γίνει μετά το παιχνίδι. Θεμιτό και απόλυτα φυσιολογικό, μια ομάδα όπως η Παναχαϊκή και η κάθε Παναχαϊκή, οποιαδήποτε ομάδα η οποία σέβεται τον εαυτό της, να ορίζει εκείνη το πότε θα παραχωρήσει έναν παίκτη της. Μετά το παιχνίδι, μετά από δυο μέρες, μετά από μια βδομάδα. Όμως αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο να απαγορεύεται η Βάρδα να παίξει δυνατά με την Παναχαϊκή.

Επίσης, στη γραπτή ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής, μίλησε για πάρολι. Δεν μπορεί κανείς να υιοθετήσει κάτι τέτοιο, γιατί πολύ απλά, θα πρέπει μετά να το αποδείξει. Και τέτοιες αποδείξεις, δεν υπάρχουν. Εάν μέσα σε αυτά, ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής βάζει και την εύκολη ήττα του Αίαντα στη Γαστούνη από τον Τηλυκράτη, θα τον διαβεβαιώσουμε ότι δεν πρέπει να πηγαίνει ο νους του στο πονηρό. Ο Αίας είναι μια ομάδα με τα δικά της προβλήματα, γονατισμένη από τις απουσίες, η οποία δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με τον Τηλυκράτη. Και αυτό που λέμε, αποδείχτηκε και στο επόμενο παιχνίδι, στα Βραχνέικα, οπότε και ο Αίας έχασε κατά κράτος, χωρίς να μπορέσει να βγάλει αντίδραση. Χώρια ότι όπως μάθαμε, η αποστολή του Τηλυκράτη, φθάνοντας στο γήπεδο της Γαστούνης συνάντησε κάποιους οι οποίοι αφού τους υποδέχθηκαν με «γαλλικά», του έλεγαν «θα τα πούμε στην Πάτρα».

Πάμε και παρακάτω, επιστρέφοντας το θέμα μας. Η Παναχαϊκή, όπως τουλάχιστον έδειξε χθες στη Βάρδα, είναι μια ομάδα η οποία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο πάντα. Είναι μια ομάδα, η οποία μόνο από την εσωστρέφεια, τη διαρκή ένταση, την έλλειψη ηρεμίας θα μπορούμε να χάσει πολλά από αυτά που μπορεί.

Χθες στη Βάρδα, έγινε ένα παιχνίδι-διαφήμιση, στο οποίο κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Η διαιτησία μπορεί να μην ήταν του «δέκα με τόνο», ήταν όμως μια διαιτησία η οποία προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι. Εάν η Παναχαϊκή, νιώθει αδικημένη, πρέπει να βρισκόμαστε σε άλλο γήπεδο. Εάν η Βάρδα νιώθει αδικημένη, τότε αναρωτιόμαστε πόσα γκολ θα έπρεπε να φάει ακόμα για να μην έχει παράπονο.

Τελειώνοντας το παιχνίδι, έγιναν ομολογουμένως κάποια γεγονότα. Όμως μην δραματοποιούμε την κατάσταση. Σε όλα τα γήπεδα συμβαίνουν αυτά. Και αν ακούστηκαν και κάποια «γαλλικά» για την Πάτρα, ε, δεν βρισκόμαστε στο κατηχητικό. Στο γήπεδο είμαστε. Κάπου επίσης είδαμε να γίνεται και αναφορά στον Γιάννη Λέντζα. Έναν άνθρωπο-κόσμημα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο οποίος  δεν έχει δώσει δικαιώματα να τον σχολιάσει κανείς, ούτε και όταν έχει τόσα χρόνια στα γήπεδα δεχθεί φραστικές επιθέσεις. Τέλος, ακούσαμε και από την πλευρά της Παναχαϊκής, κάποιους να λένε στους ανθρώπους της Βάρδας «θα σας ρίξουμε τοπικό». Να το παρακάμψουμε και αυτό. Στο κάτω-κάτω, το «χωριό» της Βάρδας, έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι καμία Παναχαϊκή δεν μπορεί να το ρίξει. Αντίθετα, όταν η Παναχαϊκή «καιγόταν» για τον τίτλο και την άνοδο στη Β΄ Εθνική, με πολυεκατομμυριούχο μετοχικό σχήμα, στο «χωρίον» της Βάρδας «εσκόνταψε».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα