Περιβαλλοντικό «έγκλημα» στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας

spot_img

Προτεινόμενα

 

– Εκκρεμεί το αίτημα για επαναπλημμυρισμό

Ανάμεσα στις περιοχές της Ηλείας που επί σειρά ετών παρουσιάζει σημαντική υποβάθμιση, είναι η πρώην λίμνη Αγουλινίτσας που επεκτείνεται σε απέραντη έκταση στην οποία κυριαρχούν  δισεπίλυτα περιβαλλοντικά προβλήματα!

Η περιοχή της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας που επεκτεινόταν μέχρι τον Καϊάφα, δυστυχώς έχει καταστεί ένας απέραντος χώρος νιτρικής ρύπανσης και σκουπιδιών, παράνομων καταπατήσεων, ανεξέλεγκτων παραγωγικών  μονάδων, εγκατάλειψης και μαρασμού, φτώχειας και μιζέριας…

Ακόμη και το χρόνιο αίτημα για τον επαναπλημμυρισμό της πρ. λίμνης δεν έχει καν εξεταστεί, με αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις να είναι αναξιοποίητες  ενώ θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η αποξήρανση της λίμνης που έγινε το 1967, σήμανε την αρχή του τέλους  για έναν σπάνιο υδροβιότοπο που «προμήθευε» ολόκληρη σχεδόν την Ηλεία με ψάρια, χέλια, πτηνά και πολλά ακόμη είδη,  που ενδημούσαν τότε στις απέραντες εκτάσεις του.

Ταυτόχρονα  και οι επενδύσεις που είχαν προγραμματιστεί για την περιοχή παρουσιάζουν μεγάλη στασιμότητα και μάλλον δεν πρόκειται να υλοποιηθούν  τα επόμενα χρόνια, αφού η πολύχρονη καθυστέρηση έχει οδηγήσει στο ν’ ατονήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών…

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα