ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑ

Περιοχή  Επιταλίου: Διαμαρτυρίες προκαλεί η έντονη δυσοσμία που αναδύεται από την καύση πυρήνα (φώτο)

Δυσαρέσκεια  προκαλεί στους κατοίκους του Επιταλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πύργου, η έντονη δυσοσμία που αναδύεται από την καύση  πυρηνέλαιου που γίνεται  από τοπικές παραγωγικές μονάδες.

Σε πολλές περιπτώσεις η ημέρα μετατρέπεται  σε …νύχτα, από το μεγάλο σύννεφο που απλώνεται από τα εργοστάσια πυρηνέλαιου στην ατμόσφαιρα,  ενώ η δυσοσμία φτάνει σε μεγάλη ακτίνα  ειδικά όταν την ευνοούν οι καιρικές συνθήκες.

Αρκετές φορές στο παρελθόν εξάλλου, κάτοικοι της περιοχής του Επιταλίου  που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τις μονάδες  επεξεργασίας του πυρηνέλαιου, έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ληφθούν μέτρα για τη μείωση των ποσοτήτων καπνού που διοχετεύονται στον αέρα.

Μάλιστα σε κάποιες απ’ αυτές τις περιπτώσεις υπήρξαν και καταδικαστικές αποφάσεις έπειτα από μηνύσεις που υποβλήθηκαν από κατοίκους της παραπάνω περιοχή.

Από την πλευρά τους ωστόσο οι υπεύθυνοι των μονάδων επεξεργασίας του πυρήνα, επισημαίνουν ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα με την τοποθέτηση φίλτρων  στα  φουγάρα, με σκοπό τον περιορισμό της ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή.