ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Περιστέλλονται και καταργούνται τα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των Παιδαγωγών Προσχολικής ηλικίας


Μετά από απόφαση του Υπουργού Παιδείας  κ. Γαβρόγλου, στην οποία καθιερώνεται η ένταξη των νηπίων, τεσσάρων (4) ετών, στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση, αυτομάτως περιστέλλονται και καταργούνται τα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των Παιδαγωγών Προσχολικής ηλικίας, που εργάζονται στους Παιδικούς Σταθμούς μας.

Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να παρέχεται στα παιδιά, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών καθώς και η πλήρης σίτισή τους.

Σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν τίθενται σε κίνδυνο οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς, Ταυτόχρονα δε απαξιώνεται και υποβαθμίζεται ο παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός τους ρόλος.

Η λειτουργία των Παιδικών σταθμών είναι έντεκα (11) μήνες και ΟΧΙ εννέα (9) μήνες, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι γονείς.

Η αντίδραση μας και η αντίδραση της Κ.Ε.Δ.Ε. και των εργαζομένων είναι άμεση: Προχωρούν σε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επιπλέον στις 10 το πρωί της Τρίτης 20/2 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδικών Σταθμών

                                                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΡΗΣ