Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Καλύπτουμε τις ανάγκες σε σχολική στέγη με νέα διδακτήρια σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία

spot_img

Προτεινόμενα

Σύγχρονα σχολικά κτίρια, κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα και στην Ηλεία, βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και αναβάθμιση του εξοπλισμού στην εκπαίδευση αποτέλεσαν τις βασικές προτεραιότητες για την Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας μέσα στο 2018, στον τομέα της Παιδείας. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναλήφθηκαν και για την βελτίωση των υποδομών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.  

Στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου αναλυτικά παρουσιάστηκε ο απολογισμός δράσης της Περιφέρειας για την περασμένη χρονιά, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στα πεπραγμένα στον χώρο της Παιδείας.

«Συνεργαστήκαμε με τους φορείς της εκπαίδευσης και προχωρήσαμε με κοινό βηματισμό. Κι όταν υπάρχει συνεργασία και συναντίληψη, υπάρχει και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Διαφορετικά γινόμαστε δέσμιοι της γκρίνιας και της μιζέριας. Βελτιώνουμε σταθερά τις υποδομές στη σχολική στέγη. Ενισχύουμε τις υποδομές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επενδύουμε στη Γνώση και στην Έρευνα» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι από το 2011 έως σήμερα έχουν παραδοθεί τουλάχιστον 35 σχολικά κτίρια και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Μέσα στο 2018, στο Λάππα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εγκαινιάστηκε και λειτουργεί το νέο, σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο συνολικής δυναμικότητος 150 μαθητών. Έργο που σχεδίασε και υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ. Το κτήριο αποτελείται από αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία δασκάλων, αίθουσες φυσικής και χημείας, αίθουσα εστίασης, αίθουσα ελέγχου των συστημάτων, εργαστήρια, αποθηκευτικοί χώροι κ.α.

Στην Ερυμάνθεια του Δήμου Ερυμάνθου ολοκληρώνεται η ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάζει Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι μαθητές της περιοχής, αφού μετά τον σεισμό του 2008 έκαναν μάθημα σε κοντέινερς.

Επίσης μέσα στο 2018 εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αιτωλοακαρνανία – Ηλεία- Αχαΐα, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Τα νέα σχολεία που θα κατασκευαστούν είναι το 12ο Ολοήμερο Δημοτικό Πατρών με προϋπολογισμό 3,4 εκατ. ευρώ, το Δημοτικό Νέας Μανωλάδας προϋπολογισμού 3,1 εκατ. Ευρώ, το Γενικό Λυκείου Λεχαινών προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ, το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ και το Λύκειο Θέρμου προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επίλυση των επειγόντων προβλημάτων που αντιμετώπιζε το Κτίριο του Πειραματικού Σχολείου Πατρών. Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις αφορούν υγρομονώσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις, εργασίες στον προαύλιο χώρο, στους περιμετρικούς δρόμους και πεζοδρόμηση για την ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο. Πρόκειται για εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, τόσο των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, όσο και των επισκεπτών των σχολείων.

        Ανακαινίσεις 20 αμφιθεάτρων και περίφραξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Καθοριστικής σημασίας ήταν και οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου έγινε ανακαίνιση συνολικά 20 αμφιθεάτρων, της Σχολής Θετικών Επιστημών (12 αμφιθέατρα) και της Πολυτεχνικής Σχολής (8 αμφιθέατρα) αλλά και αναβάθμιση-συντήρηση του κλιματισμού. Συγκεκριμένα έγιναν εργασίες κλιματισμού (αντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων κλιματισμού καθώς και κατασκευή δικτύου αεραγωγών), ηλεκτροφωτισμού (αντικατάσταση υφιστάμενων λαμπτήρων από λαμπτήρες led), ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και εγκατάστασης WIFI hotspots, συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ.

Επίσης το 2018 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε την περίφραξη της πανεπιστημιούπολης συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ ικανοποιώντας το αίτημα του Πανεπιστημίου Πατρών για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, η λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή των εγκαταστάσεων.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα