ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ

ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

  • 6
    Shares

Είναι μερικές εβδομάδες τώρα που η «Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» (ΠΦΠΟ) έχει ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών μέσω του διαδικτύου, απαιτώντας την υποχρεωτική στείρωση όλων των κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανόμενων και των σκύλων, φυσικά. Όπως η ίδια η οργάνωση ομολογεί, σκοπός της είναι οι υπογραφές να αποσταλούν αργότερα στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να ασκηθεί πίεση και η στείρωση όλων των σκύλων να γίνει υποχρεωτική, με νόμο που απεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τι θα σημάνει αυτό για τους κυνηγούς, τα κυνηγετικά σκυλιά και την εκτροφή των διαφόρων φυλών στη χώρα μας, γίνεται εύκολα κατανοητό. Η Κ.Σ.Ε. έχει, ήδη, πραγματοποιήσει γι’ αυτό το θέμα μία συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, αλλά αυτό δεν φτάνει… Ύστερα από ανάγνωση των νέων δεδομένων, αποφάσισε να ηγηθεί και αυτή ενός ανάλογου «δημοψηφίσματος» με την συλλογή υπογραφών, στην ίδια ακριβώς ηλεκτρονική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και η ΠΦΠΟ. Σε αυτό καλούνται να υπογράψουν όχι μόνο οι κυνηγοί, αλλά και όλοι οι άλλοι πολίτες που έχουν σκύλους και διαφωνούν με την υποχρεωτική χειρουργική αφαίρεση των γεννητικών οργάνων τους. Για τον κόσμο των κυνηγών και τις οργανώσεις του είναι μία καλή ευκαιρία όχι μόνο να δηλώσουν την δύναμή τους και τον αριθμητικό «όγκο» τους, αλλά και να συνδεθούν με άλλα στρώματα της κοινωνίας που διατηρούν κατοικίδια ζώα, και καταδυναστεύονται από αυτοπροσδιοριζόμενες ως «φιλοζωικές» οργανώσεις. Απόλυτα επικίνδυνη, αντιεπιστημονική και αυταρχική στον πυρήνα της, είναι η επιδίωξη ορισμένων «φιλοζωικών» οργανώσεων, να εκβιάσουν έναν νέο νόμο υποχρεωτικής στείρωσης για όλα τα κατοικίδια ζώα, που διατηρούνται στα σπιτικά μας.

Περιφρονώντας τις ιδιαίτερες σχέσεις αγάπης και αφοσίωσης που κάθε οικογένεια ή μεμονωμένο άτομο «χτίζει» με το ζώο που έχει επιλέξει για συντροφιά του, «φιλοζωικές» οργανώσεις ζητούν από την Πολιτεία να μετατραπούν όλα τα ζώα σε στείρα, ελεγχόμενα, πειθήνια και υποβαθμισμένα «εμπορεύματα» μίας χρήσης. Απαιτούν, δηλαδή, την υποχρεωτική χειρουργική αφαίρεση των γεννητικών οργάνων σε όλα τα κατοικίδια ζώα, με το… «φιλοζωικό» επιχείρημα ότι μέσω του… αφανισμού τους θα βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής τους.

Βέβαια, εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός πως αυτή η επιδίωξή τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που κατάφεραν πριν μερικά χρόνια, πείθωντας το κράτος να απαγορέψει το κόψιμο των αυτιών και της ουράς αρκετών φυλών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κυνηγετικές φυλές και που στις οποίες το κόψιμο της ουράς, είχε λειτουργικό ρόλο, αφού πλέον φυλές που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι και κουνούν έντονα την ουρά τους στα πυκνά τις τραυματίζουν έντονα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των σκύλων μας. Για αυτό λοιπόν τον λόγο ψηφίζουμε όλοι ΟΧΙ στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων μας με 3 απλά βήματα :

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1η:  πληκτρολογήστε την σελίδα https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Psifizoyme_ohi_stin_ypohreotiki_steirosi_ton_katoikidion_zoon_mas_2/share/?pmqupob&fbclid=IwAR2W31Z6sDxJGeT64wrLhKJSiPII7OZb7u0qvnvP7fWsJKZ1aivc74-AEsM

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2η: Συμπληρώνεται τα στοιχεία σας (Όνομα, επίθετο, email και ΤΚ)

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 3η: Κάνετε κλικ στην λέξη ΥΠΟΓΡΑΦΩ

 

Για το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας

ο εκπρόσωπος

Κώστας Μουσάς


  • 6
    Shares