25.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Πετρόπουλος: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές νωρίτερα από τον Οκτώβρη»

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου με μέτρα που θα συνεχίσουν να ελαφρύνουν και να ισχυροποιούν την οικονομία, εστίασε μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο, ο Ηλείος Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές νωρίτερα από τον Οκτώβρη, ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του Απριλίου θα κατατεθούν οι διατάξεις για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα όμως, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε την επιστροφή των δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά στην ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη και έχει επιβεβαιωθεί η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να εγκαταλείψει την προσπάθεια που κάνει. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί από μια σειρά μέτρων που ήδη έχουμε προετοιμάσει για την επόμενη περίοδο και πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία εξόδου από τη μεγάλη κρίση που στιγμάτισε κάθε πλευρά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και θεωρώ ότι πάντα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εκλογές, όποτε προκύψει αυτή η ανάγκη, δεν υπάρχει όμως λόγος να γίνουν νωρίτερα από τον Οκτώβρη που έρχεται. Άλλωστε, σύντομα θα φανούν και τα μεγάλα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει σε μια σειρά τομείς. Στην οικονομία οι επισημάνσεις όλων, όσων εκτιμούν την πορεία μας, είναι θετικές. Επομένως θα υπάρξει υποθετικών προβληματισμός και στο επόμενο διάστημα ώστε να προχωρήσουμε σε μια νικηφόρα πορεία στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες».

Σε ότι αφορά σε τυχόν καθυστερήσεις δεσμεύσεων από Ελληνικής πλευράς αλλά και στη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Ηλείος πολιτικός είπε: «Ξεκινήσαμε την κυβερνητική θητεία με πάρα πολλά προβλήματα. Προβλήματα τέτοια που όλοι έλεγαν ότι δεν αντιμετωπιστούν σε καμιά περίπτωση, δεν θα πετύχουμε αυτά που υποσχόμασταν. Τα πετύχαμε. Έλεγαν ότι δεν πρόκειται να βγούμε να βγούμε από αυτή τη διαδικασία των μνημονίων. Συνέβη. Έλεγαν ότι θα έρθουν δεσμεύσεις άλλες, δεν προέκυψαν. Είχαμε πει ότι δεν θα κόψουμε τις συντάξεις, το τηρήσαμε. Έλεγαν ότι δεν πρόκειται να τηρήσουμε αυτή την υπόσχεση, αποδείχθηκε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Και όλα όσα κάνουμε είναι σε μια διαδικασία που από την πρώτη στιγμή ακολουθούσαμε, ώστε παράλληλα με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η χώρα και δεν μπορούσαμε εξαρχής να αποτινάξουμε, με ένα παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα, με μέτρα τα οποίος παραλλήλως σχεδιάζαμε και υλοποιούσαμε, να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών. Το κάναμε αυτό, τώρα πάμε στη ρύθμιση των δόσεων των ασφαλιστικών εισφορών και στις φορολογικές υποχρεώσεις. Θα το κάνουμε και αυτό. Μέσα στον Απρίλιο θα καταθέσουμε τις σχετικές διατάξεις για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών».

Τέλος, σε ότι αφορά στην επαναφορά των δώρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Η στόχευσή μας είναι σταθερή ως προς τη βελτίωση της ζωής όσων χάσανε στο παρελθόν εισοδήματα, συντάξεις και μισθούς. Είναι ζήτημα που η κυβέρνηση πάντα έχει στο μυαλό της. Θα εκδηλωθούν σχετικές κινήσεις όταν αποφασιστεί κάτι τέτοιο γιατί έχουμε πάρα πολλές πλευρές που πρέπει να βελτιώσουμε, δεν είναι μόνο αυτό. Ήδη αυτό που λέω για τη ρύθμιση των οφειλών είναι μια τεράστια ανακούφιση σε έναν κόσμο που έχει στραγγαλιστεί και μόνο αυτό το μέτρο, δεν είναι μόνο ανακούφιση, είναι παραγωγικό μέτρο διότι επαναφέρει στην οικονομία κατεστραμμένες επιχειρήσεις, κατεστραμμένους ελεύθερους επαγγελματίες και επομένως πάμε σε μια καλύτερη κατάσταση. Θα τον βελτιώσουμε και αυτόν τον τομέα των εισοδημάτων, θα έρθει η στιγμή που η κυβέρνηση θα το ανακοινώσει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα