Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022
22.9 C
Pýrgos

«Πηδάνε» από το καράβι για να γλιτώσουν την κατακραυγή

spot_img

«Άδειασμα» σε Λυμπέρη και Δημοτική Αρχή από τον Γιώργο Μπακέλα

«Βόμβα μεγατόνων» έριξε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης και πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» κ. Γιώργος Μπακέλας ο οποίος αποχώρησε, μετά από μια τοποθέτηση «χείμαρρο» καταλήγοντας «Δεν πρόκειται να μετέχω σε καμία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν ο δήμος δεν αντιμετωπίσει το θέμα του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας όπως αρμόζει».

«Σημαία μας στις εκλογές ήταν το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να σας ακολουθήσω» ξεκίνησε ο κ. Μπακέλαςτην τοποθέτησή του, απευθυνόμενος αφενός στον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη και συνέχισε: «Στην πορεία όμως η παρουσία σου και η δυναμική σου μειώθηκε αισθητά. Η «φλόγα» που είχες στην αρχή, δεν υφίσταται».

Αναφερόμενος στο θέμα της νέας πτέρυγας ο κ. Μπακέλας είπε: «Τη μια μου είπες ότι φταίει ο Καρβέλης, την άλλη ότι φταίει ο Χριστόπουλος, την άλλη ότι φταίει η Γκάγκα και πάει λέγοντας. Και εγώ λέω ότι θα έπρεπε ήδη να είχαμε πάει στον Εισαγγελέα. Σχεδιάζαμε να πάμε στον Εισαγγελέα για όλα αυτά που απειλούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Και όταν επισκέφτηκα τη Νομική Σύμβουλο του δήμου μου απάντησε ότι δεν έχει λάβει καμιά σχετική εντολή ή οδηγίες».

Σε ότι αφορά στη σημερινή επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας καςΜίνας Γκάγκα ο κ. Μπακέλας είπε: «Μου απάντησε ότι από αύριο θα κοιτάξουμε το Νοσοκομείου του Πύργου και θα δούμε μήπως η Αμαλιάδα κάνει καμία συνταγογράφηση. Δεν ξέρω μετά τι είπε με τον δήμαρχο γιατί αποχώρησα».

Ο κ. Μπακέλας ανακοίνωσε ότι τη «γραμμή Τζαβάρα» ακολουθεί και άλλος κυβερνητικός βουλευτής του νομού, ξεκαθαρίζοντας ότι η κα Αυγερινοπούλου ήταν η μόνη που ζήτησε Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο (άρα ποιος μένει) ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ούτε το Νοσοκομείο του Πύργου θα καταφέρει να επιβιώσει (φέρνοντας παραδείγματα από τη βόρεια Ελλάδα) τονίζοντας στόχος της κυβέρνησης είναι να ενδυναμώσει το Ρίο και όλα τα υπόλοιπα να είναι ακτινωτά πρωτοβάθμια Νοσοκομεία.

Τέλος, ο κ. Μπακέλας ζήτησε την πραγματοποίηση λαϊκού δημοψηφίσματος στην βόρεια Ηλεία προκειμένου, με 25.000 ψήφους, να γίνει διαφορετικού είδους διαπραγμάτευση από αυτή που γίνεται τώρα, ενώ αποχώρησε, τονίζοντας ότι δεν θα μετέχει σε καμία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι ο δήμος Ήλιδας να αντιμετωπίσει το θέμα του νοσοκομείου όπως του αρμόζει.

• Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης είχε ανακοινώσει περίτρανα τη λειτουργία των ΤΕΠ της νέας πτέρυγας με αγροτικούς και γενικούς ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, μέχρι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις ιατρών.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα