33.7 C
Pýrgos
Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Πιέζεται ασφυκτικά η ΕΠΟ-“Αυλαία” με πρωταθλητή τον κάθε πρωτοπόρο στα τοπικά!! (νεότερο)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Όλα φαίνεται ότι ανατρέπονται. Για την ακρίβεια, όπως και είχαμε γράψει την Κυριακή, στην Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο πρόωρης λήξης των πρωταθλημάτων και ανακήρυξης πρωταθλητών όσων προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα. Απλά αυτό που είχε αρχίσει να διαφαίνεται την Κυριακή, από σήμερα μοιάζει πλέον πιο ορατό από ποτέ.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Οι τελικές εισηγήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, πήραν αναβολή λίγων ωρών. Για την ακρίβεια, απόψε το βράδυ (Τρίτη 28 Απριλίου), γύρω στις 10μ.μ., αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουμε πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα.   Αν και πρόθεση του Προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, ήταν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα τον Ιούνιο, ή ακόμα και τον Αύγουστο, οι νεότερες εξελίξεις,  αλλά και οι αποφάσεις που ανακοινώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, φαίνεται ότι επιβάλλουν μια κάθετη απόφαση λήξης των πρωταθλημάτων και ανακήρυξης πρωταθλητών στα χαρτιά, ως αναγκαία συνθήκη.

Εκτιμήσεις ηγετικών στελεχών της ΕΠΟ, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ελιγμών.

Ήδη από το πρωί, έχει διαρρεύσει σενάριο άμεσης και κάθετης απόφασης για τερματισμό των πρωταθλημάτων της Γ΄ Εθνικής και των τοπικών.

Όπως αναφέρει το sportslesvos.gr, Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε όλους τους ομίλους και πρωταθλητές αναδεικνύονται όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, οι οποίοι κερδίζουν και την άνοδο. Το αν θα υπάρξει μέριμνα και για τους 2ους είναι κάτι που θα αποσαφηνιστεί εν καιρώ. Ως προς τον υποβιβασμό, η Επιτροπή θα εισηγηθεί να πέσει μία ομάδα λιγότερη από κάθε όμιλο, ώστε και όσες ήταν στο όριο παραμονής (όπως πχ η Νέα Αρτάκη στον 6ο Όμιλο) να παραμείνουν στην κατηγορία. Οι τελευταίες 4 ή 5 ομάδες ανά όμιλο (ανάλογα με το πόσες είχαν εξαρχής) θα πάρουν την άγουσα για το τοπικό.

Δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα του ilia.news της Κυριακής:

Πονοκέφαλος στην ΕΠΟ-Κάθε Ένωση θέλει τα δικά της-Ανεβάζουν τους πρώτους και «ξεμπερδεύουν»;

Σε ότι αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα κάθε ΕΠΣ κι εδώ φαίνεται πως υπάρχει σύμπνοια απόψεων. Σταματάνε τα πάντα! Η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι να μην παιχθεί ποδόσφαιρο μέχρι το καλοκαίρι και με αυτήν συντάσσεται όχι μόνο η ΕΠΣ Λέσβου, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΠΣ σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν και αντίθετες φωνές, αλλά είναι μειοψηφία. Βάσει της πρότασης αυτής, πρωταθλητής ανακηρύσσεται αυτός που προηγείται στη βαθμολογία κάθε κατηγορίας.

Ως προς τον υποβιβασμό από τα τοπικά πρωταθλήματα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Είναι κάτι που θα κληθεί να αποφασίσει το Δ.Σ. της κάθε ΕΠΣ.

Τέλος, σε ότι αφορά τις διοργανώσεις του Κυπέλλου αφήνεται ένα ανοικτό «παραθυράκι» για την ολοκλήρωσή τους κεκλεισμένων των θυρών. Εξάλλου, τα Κύπελλα των Ενώσεων ήταν σε προχωρημένο στάδιο και απέμεναν ημιτελικοί και τελικός στην πλειοψηφία τους. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, να υπάρξει αγωνιστική δράση -εφόσον δεν προκύψουν παραιτήσεις ομάδων από τη διαδικασία- αφού και το ενδεχόμενο αυτό είναι ορατό.

Δείτε εδώ, το δημοσίευμα του ilia.news την περασμένη Κυριακή: 

Το ilia.news αποκαλύπτει προσχέδια προτάσεων της Επιτροπής Διοργανώσεων-Δεν αποκλείουν κάθετη απόφαση στελέχη της ΕΠΟ

Όλα αυτά, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων και της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου, σε δηλώσεις του στον Κυριακο Παντζαρίδη και το soccerlive.gr, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι είναι δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο το καλοκαίρι.

 

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα