ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πινγκ Πονγκ: Ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας


Ολοκληρώθηκε  στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας το τοπικό πρωτάθλημα  Δυτικής  Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση με τη τελευταία αγωνιστική ημέρα, η οποία είχε απο τρείς αναμετρήσεις για τις ομάδες της Ηλείας.

Ο Αρίων Αμαλιάδας πέτυχε μία νίκη και δύο ήττες. Αρχικά στο πιο κρίσιμο παιχνίδι ηττήθηκε από την ΑΕΚ Τρίπολης με 4-2 ( 2 νίκες ο Άγας , αγωνίσθηκαν και οι Ουλής, Μιχαλόπουλος ) και έχασε τις όποιες ελπίδες είχε για τη κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στη Β Εθνική. Στη συνέχεια επικράτησε του Φοίνικα  Πάτρας 2010 με σκορ 4-0 ( 2 νίκες ο Άγας  και από μία οι Κουτάντος, Μιχαλόπουλος ) και ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι από τη πρωταθλήτρια & αήττητη ομάδα της Πρέβεζας με 4-2 ( 2 νίκες ο Άγας , αγωνίσθηκαν και οι Ουλής, Μιχαλόπουλος ).

Η ΑΕ Λεχαινών ξεκίνησε με νίκη 4-0 απέναντι στο Φοίνικα Πάτρας 2010 ( 2 νίκες ο Γιάννης Δημάκης  και από μία οι Τάσος Κούρτης & Γιώργος Δημάκης ), στη συνέχεια ηττήθηκε από την ΑΕΚ Τρίπολης με 4-1 ( μία νίκη ο Γιάννης Δημάκης, ενώ αγωνίσθηκαν και οι Κούρτης & Γιώργος Δημάκης ) και τελείωσε με νίκη επί του Φοίνικα Πάτρας 2010 με σκορ 3-2 ( δύο νίκες ο Γιώργος Δημάκης και από μία οι Κούρτης  & Σαφρίδης ).

Τέλος το Αιγαίο Πύργου ξεκίνησε με νίκη 4-3 επί του Διογένη Πάτρας ( δύο νίκες ο Βερμές, μία ο Κούρτης και μία στο διπλό οι Κούρτης/Βερμές ) και στη συνέχεια ήλθε η ήττα από την ΑΕΚ Τρίπολης με 4-1 ( τη νίκη ο Βερμές, ενώ συμμετείχαν και οι Παναγιώτης Κούρτης, Σωτηρόπουλος Σωτήριος  –  Μάριος).

Ο Αρίων Αμαλιάδας κατέλαβε τελικά τη 5η θέση της βαθμολογίας με 9-7 νίκες, η ΑΕ Λεχαινών την 6η θέση με 7-9 νίκες και το Αιγαίο Πύργου την 8η θέση με 2-14 νίκες.

Παίδες-Κορασίδες 

Με τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων προχώρησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η αγωνιστική κίνηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Είναι η ετήσια διοργάνωση για τους αθλητές και τις αθλήτριες μέχρι 15 ετών, η οποία έγινε  σε έξι περιοχές της χώρας και  βγήκαν οι προκρίσεις για την τελική φάση. Για τη Δυτική Ελλάδα οι αγώνες έγιναν  στο κλειστό γυμναστήριο Κουκούλι στη Πάτρα.

Για τον Αρίων Αμαλιάδας συμμετείχε ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και είχε μία πολύ καλή παρουσία, όπου με λίγη τύχη στη κλήρωση θα μπορούσε να πάρει τη πρόκριση για τη τελική φάση. 

Αρχικά στον όμιλο  προχώρησε με νίκες  επί των Γραμμενίδη και Τσάκωνα με σκορ 3-0 και προχώρησε σαν πρώτος στους νοκ άουτ αγώνες , όπου συμμετείχαν μόνο οι πρώτοι κάθε ομίλου από τους 11 που σχηματίστηκαν.  Κληρώθηκε σε αυτούς που αγωνίστηκαν ένα γύρο παραπάνω απ’  τους άλλους προκειμένου να περάσουν στην 8αδα, αντιμετωπίζοντας το Γιώτη του Ίφιτου Πάτρας , τον οποίο κέρδισε με 3-2 μετά από ένα δύσκολο και κοπιαστικό αγώνα.

Στη συνέχεια αντιμετώπισε το Κιοσέλογλου  και επικράτησε με 3-1, οπότε έφτασε στη 4άδα και τη διεκδίκηση της  μίας από τις δύο θέσεις  που οδηγούν στη τελική φάση.  Εκεί αντιμετώπισε το Νο 1 της διοργάνωσης Ανδρέα Καραμπελιά από τη Γαλήνη Πάτρας, από τον οποίο ηττήθηκε με 3-0, έχοντας ήδη δώσει 5 συνεχόμενους αγώνες, ουσιαστικά χωρίς ανάσα.

Ο Μιχαλόπουλος που προπονείται και στο κλιμάκιο της Ομοσπονδίας στη Πάτρα με τις οδηγίες του Σωτήρη Ζήκου και είχε συμμετοχή σε όλους τους αγώνες του φετεινού πρωταθλήματος με την ανδρική ομάδα του συλλόγου, ήταν το Νο 9 των αγώνων  στη πρώτη του χρονιά ως παίδας, αγωνίστηκε με μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές, είχε πολύ καλή απόδοση, παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση και αν δεν διασταυρωνόταν στον αγώνα για τη πρόκριση με το Νο1 του πρωταθλήματος, θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα και πρόκριση στη τελική φάση.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχει στην ηλικιακή κατηγορία του στο OPEN του Ξυλοκάστρου.