ΠΥΡΓΟΥ

Πλήγμα για τα μικρά παιδιά αποτελεί η απουσία παιδικών χαρών στο δήμο Πύργου


Ιδιαίτερα εμφανής είναι στην πόλη του Πύργου, καθώς και σε ολόκληρο το δήμο, η απουσία παιδικών χαρών που θα προσφέρουν ψυχαγωγία αλλά και ασφαλή παραμονή σε χιλιάδες μικρά παιδιά.

Το πρόβλημα έγινε ακόμη πιο έντονο μετά την αποψίλωση και των τελευταίων παιδικών χαρών, οι οποίες απομακρύνθηκαν με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τα παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα σε αυτές…

Αυτή τη στιγμή, πέρα από το χώρο του ΣΠΚ που επί το πλείστον παραμένει κλειστός, στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου  δεν υπάρχουν παιδικές χαρές που να μπορούν να μεταβούν τα παιδιά με τους γονείς τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο, όπως λ.χ. στις εργατικές κατοικίες Κατακόλου (φωτογραφία), οι εναπομείναντες παιδικές χαρές είναι άκρως επικίνδυνες για  οποιαδήποτε χρήση!

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα μεγάλα τοπικά διαμερίσματα, με χαρακτηριστική την περίπτωση του Κατακόλου όπου ξηλώθηκαν πλήρως οι παιδικές εγκαταστάσεις, χωρίς όμως να αναπληρωθούν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες εκ μέρους των γονέων και κατοίκων της περιοχής .

Υπερσύγχρονη παιδική χαρά έχει δημιουργηθεί στο θεματικό πάρκο στο πρώην εργοστάσιο Ξυστρή, που είναι άγνωστο όμως πότε θα λειτουργήσει…

Εκ μέρους του δήμου Πύργου εξάλλου αλλεπάλληλες φορές έχουν γίνει αναφορές για τη δημιουργία παιδικών χαρών σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει αποτέλεσμα.