ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ

Πληγέντες αγρότες στην Ηλεία: Αναμένουν τα πορίσματα για τις καταστροφές στις καλλιέργειες


Εν αναμονή των πορισμάτων του ΕΛΓΑ για τα ποσοστά των καταστροφών που υπέστησαν στις καλλιέργειες από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις, βρίσκονται οι πληγέντες παραγωγοί στην Ηλεία, που ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις στα χωράφια τους.

Ωστόσο σε πολλές περιοχές του Νομού δεν έχουν γίνει ακόμα έλεγχοι από τους γεωπόνους για τις ζημιές, σε μια περίοδο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η παράδοση της βιομηχανικής τομάτας στα εργοστάσια, ενώ ξεκίνησε και η συγκομιδή της σταφίδας.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον ΕΛΓΑ Πατρών,  εκτιμήσεις έγιναν σε περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Κάστα Κατακόλου, στον Κάμπο καθώς και στο δήμο Ήλιδας.

Οι καταστροφές είναι μεγαλύτερες όσον αφορά τη βιομηχανική τομάτα και τις σταφίδες, ενώ αδιάθετες έμειναν στα χωράφια μεγάλες ποσότητες από καρπούζια και πεπόνια.

Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου  τα συνεργεία του ΕΛΓΑ θα μεταβούν σε σταφιδοπαραγωγικές περιοχές του δήμου Πύργου, ενώ  βάσει του ισχύοντος κανονισμού οι έλεγχοι μπορεί να ακολουθήσουν με μάρτυρες  στις περιοχές που βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρύγος.

Σύμφωνα με  εκπροσώπους των παραγωγών οι εκτιμήσεις έγιναν στα πλαίσια και των δυνατοτήτων του ΕΛΓΑ, ενώ αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το ύψος των καταστροφών που θα περιλαμβάνεται στα πορίσματα…