ΗΛΙΔΑΣ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πλημμύρισε» από κόσμο η Κουρούτα!


Στην Κουρούτα χτύπησε η «καρδιά» της Καθαρής Δευτέρας για χιλιάδες κατοίκους της Αμαλιάδας αλλά και από κάθε άκρη του νομού. Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες χαρταετοί σηκώθηκαν στον ουρανό, ενώ «επίκεντρο» των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η κεντρική πλατεία της Κουρούτας.

Τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Ήλιδας έδωσαν έναν ξεχωριστό, παραδοσιακό τόνο στα Κούλουμα, ενώ όλη η πλατεία μετατράπηκε… σε ένα τεράστιο τραπέζι με τον δήμο να προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα σε όλους τους επισκέπτες.

Νωρίς το μεσημέρι, σύσσωμη η δημοτική αρχή Ήλιδας βρέθηκε στην πλατεία της Κουρούτας, διασκεδάζοντας και ανταλλάσσοντας ευχές με όλο τον κόσμο.

Μια ακόμα έκπληξη περίμενε ωστόσο τα παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να απασχοληθούν δημιουργικά από τον ζωγράφο και δάσκαλο ζωγραφικής κ. Κρίστο Ντεφρίμ Χάσα.

Μέχρι αργά το μεσημέρι ο ουρανός είχε γεμίσει πολύχρωμους και εντυπωσιακούς χαρταετούς από ολόκληρη την παραλία της Κουρούτας έως και το δάσος της Μαραθιάς, ενώ δεκάδες πέταγαν ακόμα μέχρι αργά το απόγευμα!