ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πληροφορία «βόμβα»: «Καμία αναδιάρθρωση πριν τις εκλογές της ΕΠΟ»(;)


Μια πληροφορία «βόμβα» έρχεται στο προσκήνιο για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η οποία δείχνει ότι υπάρχει τάση εντός της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αποφασισμένη να τραβήξει τον δρόμο της τόσο στην υπόθεση των εκλογών, αλλά και την προστριβή στην οποία βρίσκεται με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

 

Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, αν σε αυτό το μπρα ντε φερ, υπερισχύσει η πρώτη άποψη, σημαίνει πως ό,τι μέχρι τώρα περιμέναμε περί τα τέλη Μαΐου, αναφορικά με τη διάρθρωση των κατηγοριών, την τύχη του Πανηλειακού και του Ολυμπιακού Ζαχάρως, ανάγεται στις καλένδες και συγκεκριμένα τις… εκλογικές! Είναι πλέον ηλίου φαιενότερον, ότι οι ισορροπίες στην ΕΠΟ είναι αρκετά εύθραυστες, ανάμεσα σε δυο ισχυρούς πόλους.

Σύμφωνα με συγκεκριμένους κύκλους υπάρχει επιθυμία  στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, να έχουμε τροποποίηση του καταστατικού σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών, ενώ η παρούσα Εκτελεστική Επιτροπή, να μην πάρει καμία απόφαση. Κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι επιθυμεί να δώσει τη «μπάλα» στη νέα διοίκηση, αυτή η οποία θα εκλεγεί, ώστε να αποφασίσει αυτή για το σύνολο των ανοιχτών θεμάτων του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα, να δημιουργήσει και μια de facto ανάγκη να προκηρυχθούν άμεσα οι εκλογές, ώστε να αναδειχθεί νέα διοίκηση, η οποία θα τρέξει τα θέματα. Μάλιστα, θεωρούν δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Αντίθετα, η άλλη «τάση», αποσυνδέει το θέμα των εκλογών με το θέμα της αναδιάρθρωσης και υποστηρίζει ότι οι εξελίξεις στη Σούπερ Λιγκ 1, είναι αυτές οι οποίες θα «ξεμπλοκάρουν» τα χέρια της ΕΠΟ, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Και οι δυο κυρίαρχες τάσεις συμφωνούν σε ένα σημείο. Θεωρούν ότι οι ενέργειες του Λευτέρη Αυγενάκη, θα τύχουν της απόρριψης από την πλευρά της UEFA, με ορατό τον κίνδυνο για Grexit, αν δεν γίνει σεβαστό από την Κυβέρνηση το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Και συνάμα εκτιμούν ότι τελικά η Κυβέρνηση θα κάνει πίσω τόσο στο θέμα των εκλογών, όσο και του εκλογικού νόμου, όπως έκαναν στο παρελθόν όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις. Συγκεκριμένοι κύκλοι, πιστεύουν ότι τη Δευτέρα κιόλας, η UEFA θα τοποθετηθεί με επιστολή της, με ξεκάθαρη θέση για διενέργεια εκλογών όπως είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος