Πλησιάζει η υλοποίηση της Πατρών-Πύργου: Αποφασίστηκε η πρόσληψη Χρηματοοικονομικού Συμβούλου

spot_img

Προτεινόμενα

Όπως όλα δείχνουν αναμένεται αγωνιωδώς η υλοποίηση του πιο πολυσυζητημένου οδικού δικτύου της Πατρών-Πύργου από την Ολυμπία Οδό. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε την δέσμευση κονδυλίου ύψους 37.200 ευρώ με ΦΠΑ για την πρόσληψη Χρηματοοικονομικού Συμβούλου.

Ο Σύμβουλος είναι απαραίτητος αφενός προκειμένου να διεξάγει για λογαριασμό του Δημοσίου πολλαπλά στάδια επισκόπησης χρηματοοικονομικών μοντέλων και αφετέρου για να έχει υπό την εποπτεία του την τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης (Ν. 3621/2007 «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο τέταρτο του Ν.4219/2013), όσον αφορά στην χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργία του τμήματος Πάτρα – Πύργος.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι απομένει η τελική έγκριση από την DG Comp, που αναμένεται να γίνει τέλος του χρόνου. Η ΑΚΤΩΡ που έχει μειοδοτήσει οφείλει μόλις σε 9 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης να περατώσει τις εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και έχει εγκριθεί και η περαιτέρω χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ 2021-2027 ως έργο-γέφυρα.

  •  
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα