ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

«Πλούσια» δραστηριότητα στο  Κέντρο Κοινότητας δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης


Οι  δράσεις που υλοποιούνται στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, βρέθηκαν στο επίκεντρο του απολογισμού πεπραγμένων που έκανε ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ.

Όπως είπε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς έγιναν συνολικά εξήντα τρείς  δράσεις, εκ των οποίων  είκοσι εννέα  ομιλίες και ενημερωτικές ημερίδες, δεκατρείς  ενημερωτικές συναντήσεις, καθώς και εννέα  ιατρικές δράσεις όπως τεστ Παπανικολάου, αλλά και εμβολιασμοί.

Συγχρόνως  με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης λειτουργούν υποστηρικτικά άλλες πέντε δομές οι οποίες έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο.

Πρόκειται για το δίκτυο Εθελοντών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό φροντιστήριο, την εκπαιδευτική σχολή γονέων αλλά και την κοινωνική ιματιοθήκη. Μπορεί οι δράσεις που υλοποιούνται από πλευράς του δήμου να είναι αρκετές ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια για την στήριξη των πολιτών δεν θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα ήδη σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν και νέες δράσεις προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξει «ανακούφιση» των περισσότερο ευάλωτων πολιτών.

Στο εν λόγω Κέντρο Κοινότητας συνολικά εργάζονται έξι άτομα και ειδικότερα τρείς Κοινωνικοί Λειτουργοί, Μία ψυχολόγος, μία δικηγόρος  και δύο διαμεσολαβήτριες.

Το κοινωνικό φροντιστήριο στο πλαίσιο της προσφοράς του προς τη νέα γενιά θα συνεχίσει να λειτουργεί και πάλι από τη νέα σχολική χρονιά, στηρίζοντας  κατόπιν αιτήματος των γονέων και μαθητές του δημοτικού.

«Παρών» στην παρουσίαση των δράσεων ήταν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, καθώς και οι εργαζόμενες στο Κέντρο Κοινότητας.