ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ποδαρικό «με το δεξί» για τη βιομηχανική τομάτα! (βίντεο)


Με τις καλύτερες προοπτικές για τη φετινή χρονιά και με ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, άνοιξε σήμερα το πρωί τις πύλες του το εργοστάσιο της «Ελαΐς Unilever» στη Γαστούνη ξεκινώντας την παραλαβή της βιομηχανικής τομάτας.

Αύριο ανοίγει για τη φετινή χρονιά και το εργοστάσιο «Κύκνος» στα Σαβάλια.

«Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά, ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το Σεπτέμβριο, να ολοκληρωθεί η σαιζόν χωρίς να έχουμε προβλήματα με τον καιρό γιατί τα προηγούμενα χρόνια οι παραγωγοί μας δεινοπάθησαν» είπε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος και συνέχισε: «Ελπίζω η φετινή να είναι μια καλή χρονιά γιατί κάποτε η Ηλεία είχε 270.000 τόνους και σήμερα έχει 80.000 – 90.000 τόνους. Τα δύο εργοστάσια με τα 10 εκατομμύρια ευρώ που προσφέρουν έχουν αποτέλεσμα να ανασαίνει ο νομός».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Γαστούνης κ. Σάββας Μαράτος είπε: «Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν φέτος να έχουμε ένα άριστο προϊόν και αναμένουμε και μεγάλες αποδόσεις. Οι προηγούμενες χρονιές ήταν καταστροφικές για το προϊόν. Η τομάτα είναι η ελπίδα του τόπου».