ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Έρχεται έμμεση άνοδος για ΠΑΟΒ, Αίαντα μετά την κατάργηση της τέταρτης κατηγορίας


Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε! Ο Λευτέρης Αυγενάκης, κατάφερε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των 31 εκπροσώπων της Ένωσης Β΄και Γ΄ Εθνικής, να τους πείσει για το όλο εγχείρημα. Χρειάστηκε βεβαίως να βγάλει άμεσα και από το… σεντούκι πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, αλλά και τριετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με κεντρική διαχείριση, ώστε να δελεάσει τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ 2.

Έτσι λοιπόν, πάμε σε ένα πρωτάθλημα 32 ομάδων, στο οποίο θα αγωνίζονται οι δεύτερες ομάδες του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, αλλά και όλες οι ομάδες της Football League και οι τέσσερις που θα ανέβουν από τα μπαράζ στη Γ΄ Εθνική.

Πλέον, η τέταρτη εθνική κατηγορία, η ονομαζόμενη Γ΄ Εθνική καταργείται. Θα διατηρήσει το ίδιο της όνομα, τον ίδιο της χαρακτήρα (ερασιτεχνική), ωστόσο θα ξαναγίνει τρίτη εθνική κατηγορία. Εν ολίγοις, Παμβουπρασιακός και Αίας, μιας και μιλάμε για την Ηλεία, θα προβιβαστούν μια κατηγορία. Για την ακρίβεια, θα προβιβαστούν, εάν και εφόσον θα μπορέσουν να τερματίσουν στην πρώτη προνομιούχο οκτάδα.

Και αν για τον Παμβουπρασιακό είναι κάτι το οποίο έχει πετύχει ξανά στο παρελθόν, για τον Αίαντα θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του (σε επίπεδο πρωταθλήματος), καθώς μέχρι τώρα είχε πετύχει να αγωνιστεί μέχρι την τέταρτη κατηγορία.

Και βέβαια όλο αυτό, έχει και ουσιαστικό αντίκρισμα. Οι δυο ηλειακές ομάδες, αν τα καταφέρουν, θα προβιβαστούν σε ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα, με μεγαλυτερες μετακινήσεις και με πιο εμπορικά παιχνίδια στις έδρες τους. Βεβαίως, απομένει να δούμε αν θα υπάρξει μέριμνα από Πολιτεία και ΕΠΟ, ωστε να ανοίξει και εδώ το… σεντούκι και να εκταμιευθεί ένα σοβαρό ποσό, σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερο των 2,5 χιλιάδων ευρώ, με το οποίο θα “προικοδοτηθούν” οι ομάδες. Ήδη κάποια πρώτα σενάρια έχουν αρχίσει να εξυφαίνονται, μένει να αποδειχθούν αληθή και στην πράξη.