ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Αδύνατη η επανεκκίνηση σύμφωνα με Γερμανό ιολόγο


Σύμφωνα με τον Γερμανό ιολόγο, Γιόνας Σμιντ-Σάνασιτ, δεν είναι δυνατόν να παιχτεί ποδόσφαιρο το 2020 λόγω κορονοϊού. Ούτε καν αν διεξάγονται τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να λέμε πως θα γίνουν αγώνες τον Απρίλιο. Ούτε πίσω από κλειστές θύρες, θα μαζεύεται ο κόσμος στα σπίτια του για να τους παρακολουθήσει” είπε αρχικά ο Γερμανός επιστήμονας στο τηλεοπτικό δίκτυο NRD και πρόσθεσε: “Είμαι πεπεισμένος ότι από το 2021 θα μπορούν ξανά να παίξουν μπάλα. Εκτιμώ ότι δεν είναι ρεαλιστικό να ολοκληρωθεί η σεζόν“.

Για την ώρα, ούτε που θα ήθελαν να σκέφτονται οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου ένα τέτοιο σενάριο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί κιόλας να το αποκλείσει.

Οπότε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι αρμόδιες αρχές του αθλήματος, δεν έχουν παρά να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των διοργανώσεων. Ποιες θα είναι αυτές, ο χρόνος θα το δείξει. Ήδη στην Ιταλία και την Ομοσπονδία της χώρας, μιλούν ανοιχτά για ολοκλήρωση της σεζόν σε δυο αγωνιστικές περιόδους. Υπάρχει και ένα άλλο σενάριο, που είναι η πρόωρη ολοκλήρωση των διοργανώσεων και η έναρξη των νέων, ωστόσο το σενάριο αυτό, εκτός από συνθήκες ανισότητας, δημιουργεί και ένα ζήτημα πώς θα ξεκινήσουν οι επόμενες διοργανώσεις, από τη στιγμή που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τρέχουσες, άρα και δεν θα έχουν ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιες θα προβιβαστούν. Μόλις προχθές, ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, διέψευσε σαν fake news σχετικά τέτοια δημοσιεύματα, υπογραμμίζοντας ότι η UEFA δεν μπορεί να επιβάλλει στις εθνικές Ομοσπονδίες Πρωταθλητές.