ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Η ΚΥΑ που θα «κινήσει» το ντόμινο των κατηγοριών-Ξεκινάει η SL2!

  • 13
    Shares

Στο δίκαιο αίτημα των ομάδων της Super League 2 για έναρξη του Πρωταθλήματος, αναμένεται η απάντηση της Κυβέρνησης. Μια εξέλιξη η οποία αν είναι θετική, θα κινήσει το ντόμινο των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα αρχίσουν τα μικρά επαγγελματικά πρωταθλήματα.

 

Και όταν λέμε ντόμινο, εννοούμε ξεκάθαρα ότι πιθανή μη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, θα επιφέρει ανωμαλίες τέτοιες που πιθανόν θα ακυρώσει ολόκληρη τη σεζόν. Γιατί είναι προφανές ότι χωρίς πρωταθλήματα δεν θα υπάρξουν προβιβασμοί (άρα και υποβιβασμοί στη Σούπερ Λιγκ 1), δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί στη Γ΄ Εθνική (και κατά συνέπεια ούτε υποβιβασμοί από τη Γ΄ Εθνική προς τα τοπικά και προβιβασμοί από τα τοπικά προς τις εθνικές κατηγορίες).

Μιλάμε για ένα ντόμινο, το οποίο αν δεν κινηθεί όπως πρέπει, ουσιαστικά θα πρέπει να ακυρωθεί η σεζόν, ακόμα και αν ορισμένα από τα πρωταθλήματα της ΕΠΟ, είναι μικρά σε διάρκεια και θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν (όπως για παράδειγμα η Γ΄ Εθνική).

 

Δημοσίευμα για έναρξη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pamebala.gr, «Η ΚΥΑ θα εκδοθεί το αργότερο έως αύριο το πρωί και θα αποσταλεί τόσο στην Super League 2 όσο και σε άλλα ομαδικά αθλήματα που θα μπουν και αυτά σταδιακά σε ρυθμούς πρωταθλήματος.

Ωστόσο το επόμενο βήμα είναι να πραγματοποιηθεί αύριο νέα τηλεδιάσκεψη στην ένωση SL2-FL και να αποφασιστεί πρώτον η αποδοχή ή όχι της πρότασης της ΕΡΤ και στην συνέχεια να βγει το οριστικό πρόγραμμα του ερχόμενου  Σ/Κ

Μάλιστα για αύριο έχει προγραμματιστεί και επικοινωνία των υπευθύνων υγειονομικού της κάθε ΠΑΕ με τον υπεύθυνο  της διοργανώτριας κ. Ξενοφώντα Ρούσση. Βασικό θέμα της επικοινωνίας είναι η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και τα τεστ που θα πρέπει να γίνουν το αργότερο Πέμπτη ή Παρασκευή».

 

Γιατί η Football League και όχι η Γ΄ Εθνική

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί να ξεκινήσει η Football League και όχι η Γ΄ Εθνική. Η απάντηση βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που έχει να κάνει με την ανάληψη εκ μέρους της μικρής επαγγελματικής κατηγορίας, εξ’ ολοκλήρου του κόστους των τεστ. Η Γ΄ Εθνική και οι ομάδες της, δεν μπορούν να εγγυηθούν την ανάληψη των εξόδων και κατά συνέπεια, δεν μπορούν να αγωνιστούν.


  • 13
    Shares