ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ UEFA-Εθνικών Ομοσπονδιών-Τί μέλλει γενέσθαι σε Γ΄ Εθνική και τοπικά


Κρίσιμη θα είναι αυριανή μέρα για το μέλλον των πρωταθλημάτων ανά χώρα. Και όταν λέμε πρωταθλημάτων, δεν εννοούμε μόνο των μεγάλων, αλλά και των μικρότερων, καθώς οι κατηγορίες είναι μια αλυσίδα, η οποία επηρεάζει η μια την άλλη. Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην UEFA και τις εθνικές Ομοσπονδίες, μέσα από την οποία θα αποφασιστεί το μέλλον των διοργανώσεων. Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνουν τα εθνικά πρωταθλήματα και εν συνεχεία οι διοργανώσεις της συνομοσπονδίας.

 

Αυτή τη στιγμή, ενώ η αγωνία όλων κορυφώνεται αναφορικά με την εξέλιξη των πραγμάτων σχετικά με τον κορονοϊό και τη ραγδαία εξάπλωσή του, οι κρατούντες τις τύχες του ποδοσφαίρου, επεξεργάζονται τρόπους επίλυσης του ανεπίλυτου προβλήματος των ημερομηνιών.

Την ίδια ώρα, προπονητές και γυμναστές, αναγνωρίζουν ότι μετά από τρεις με τέσσερις εβδομάδες αποχής, μόνο απλή κουβέντα δεν είναι να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, καθώς θα απαιτείται μια περίοδος κανονικής προετοιμασίας για να επιστρέψουν στα πρότερα στάνταρτ οι αθλητές. Συνάμα οι παράγοντες, από τους πιο μεγάλους μέχρι και τους πιο μικρούς, μιλούν για οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έρχονται οι σύλλογοί τους όσο τα πρωταθλήματα δεν διεξάγονται.

Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν αύριο, θα τεθούν επί τάπητος και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις. Πρωταρχικά στο βαθμό που θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, αν αυτό είναι εφικτό και θα ανακηρυχθούν οι πρωταθλητές. Πριν από λίγο μάλιστα, ο Πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η αγωνιστική περίοδος να παραταθεί και μετά το καλοκαίρι.

Εν συνεχεία και ανάλογα με την κατάσταση σε κάθε χώρα, η κάθε εθνική Ομοσπονδία, θα αναλάβει χειρισμούς δικούς της για την υπόθεση του υποβιβασμού, η οποία μοιραία επηρεάζει την αλυσίδα των κατηγοριών.

Συνεπώς και η ΕΠΟ, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα λάβει τις αποφάσεις της και σχετικά με το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, το οποίο διοργανώνεται από την ίδια, ενώ και θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές προς τις τοπικές Ενώσεις, σχετικά με τα τοπικά πρωταθλήματα.