ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Πώς το lockdown πλήττει οικονομικά τη Γ΄ Εθνική

  • 12
    Shares

Μπορεί να απομένουν μόλις 3-4 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό να συμβεί, ωστόσο οι ιθύνοντες της πλειοψηφίας των ομάδων της Γ΄ Εθνικής, έχουν ήδη αρχίσει να προβληματίζονται με ποιον τρόπο θα ολοκληρώσουν αυτές τις υποχρεώσεις τους.

Για μια ομάδα Γ΄ Εθνικής, πέρα από τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών, υπό νορμάλ συνθήκες, σε έναν όμιλο χωρίς μεγάλες μετακινήσεις, υπάρχουν πάγια έξοδα της τάξης των 800-1.000 ευρώ ανά παιχνίδι, είτε πρόκειται για εκτός έδρας μετακίνηση, είτε για εντός έδρας αποζημίωση της διαιτησίας.

Και αυτά είναι χρήματα τα οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ως προς ένα πολύ σημαντικό μέρος τους, βγαίνουν από τις τσέπες παραγόντων που ασχολούνται με την ομάδα. Αυτά τα χρήματα, αν προ της κρίσης με τον covid 19, ήταν λίγο έως πολύ εύκολο να συγκεντρωθούν,   αυτή τη στιγμή δεν είναι και τόσο.

Μοιάζει παράδοξο, όμως με τα σημερινά δεδομένα, μόνο εύκολο δεν είναι να αγωνιστούν οι ομάδες και ήδη οι παράγοντες, αναζητούν τις λύσεις, πώς θα εξασφαλίσουν τρεις χιλιάδες ευρώ, για να μην πληρώσουν πρόστιμο έξι, καθώς τόσο είναι σε περίπτωση που δεν κατέβουν να παίξουν.

Ιδιαίτερα αν μιλάμε για ομάδες βαθμολογικά αδιάφορες, οι οποίες είτε έχουν υποβιβαστεί, είτε εξασφαλίσει την παραμονή τους, ομάδες οι οποίες δεν προσδοκούν έσοδα από τα εισιτήρια, στο σενάριο που τα ματς θα διεξαχθούν με κόσμο. Γιατί υπάρχει πάντα και το σενάριο τα παιχνίδια να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Η Γ’  Εθνική είναι μια κατηγορία που δεν έχει τηλεοπτικά έσοδα, δεν διαθέτει στοιχηματικό πάροχο, δεν αντλεί έσοδα από πουθενά, πλην μόνο από το εισιτηριάκι των δέκα ευρώ ανά παιχνίδι.

Αυτά και άλλα παρόμοια, είναι ζητήματα τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να απασχολούν, χωρίς ακόμα να έχουν επαναρχίσει τα παιχνίδια, όλους τους εμπλεκόμενους με ένα Πρωτάθλημα το οποίο ανέκαθεν, ακόμα και τότε που ονομαζόταν Δ΄ Εθνική, ήταν το πλέον προβληματικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί μπορεί στις επαγγελματικές κατηγορίες, να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις αποδοχές των ποδοσφαιριστών, αλλά και τις αναστολές χορηγιών, αλλά στη Γ΄ Εθνική, το θέμα είναι ακόμα εντονότερο και έχει να κάνει με την ίδια την ύπαρξη των ομάδων.


  • 12
    Shares