ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Στη Γαλλία ήδη μιλούν για τέλος σεζόν στις 31 Αυγούστου και η Ελλάδα δεν βρίσκεται μακριά

  • 14
    Shares

Συνάντηση ανάμεσα στις επαγγελματικές ομάδες της γαλλικής Λίγκας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, εκεί όπου όλα τα δεδομένα σχετικά με τον κορονοϊό συζητήθηκαν. Ακόμα και το σενάριο στο οποίο δεν θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα τον Απρίλιο.

Με τη Γαλλία να πλήττεται από την πανδημία και τη χώρα να έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι εκπρόσωποι των συλλόγων συζήτησαν τα πάντα, εκτός από ένα σενάριο. Την ακύρωση της σεζόν. Μάλιστα, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο και για να παραταθεί το φινάλε της σεζόν μέχρι τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου.

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία και στην Ομοσπονδία της χώρας, κάνουν λόγο για ένα τέτοιο σενάριο και αυτοί. Γίνεται αντιληπτό, όταν από τη στιγμή που στη Γαλλία και την Ιταλία συζητιέται ανοιχτά πλέον κάτι τέτοιο, ενώ συνάμα και στην Αγγλία, οι ιθύνοντες της Πρέμιερ Λικ συζητούν ξεκάθαρα για επανεκκίνηση μετά την 1η Ιουνίου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μπαίνει ξεκάθαρα σε μια νέα λογική και μια νέα βάση.

Τρεις από τις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, κάνουν λόγο για επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου, ακόμα αν χρειαστεί να μπουν ημερολογιακά και στην επόμενη, η οποία μοιραία θα είναι μια σεζόν εξπρές. Εάν σε αυτές, προστεθεί και η Ισπανία, η οποία δοκιμάζεται με ανηλεή τρόπο, με 1.720 νεκρούς μόνο σήμερα, 394 περισσότερους από χθες, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι και η UEFA θα υποχωρήσει και θα υποχρεωθεί να θέσει σε εφαρμογή το plan b.

Επειδή το φαινόμενο του κορονοϊού, δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα και έχει πάρει διαστάσεις παγκόσμιας πανδημίας, είναι προφανές ότι η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου, θα απαιτήσει μια κοινή γραμμή πλεύσης από όλες τις εθνικές ομοσπονδίες, αλλά και την υπερκείμενη αρχή τους, την UEFA.

Μια τέτοια εξέλιξη, δεν μπορεί παρά να μην συμπαρασύρει και την Ελλάδα, η οποία έχει και αυτή εκκρεμότητες και μάλιστα πολύ σημαντικές, σε όλες τις κατηγορίες.

Η κοινή και υπεύθυνη στάση που τηρούν όλες οι παραδοσιακές ποδοσφαιρικά χώρες, αποκλείοντας τις  πρακτικές άλλων ομαδικών αθλημάτων, περί διακοπής των πρωταθλημάτων και απονομής των τίτλων σε ομάδες που δεν τους έχουν ακόμα κερδίσει, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο ποδόσφαιρο. Εξάλλου δεν θα έχει καμία αξία να τελειώσουν πρόωρα τα πρωταθλήματα, να ανακηρυχθούν πρωταθλητές που θα προβιβαστούν ή θα βγουν στην Ευρώπη, αν οι συνθήκες δεν ευνοούν και ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το ilia.news, εδώ και μέρες, με δημοσίευμά του, είχε αναφερθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή να πάμε σε μεγάλη παράταση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, μια εξέλιξη η οποία θα συμπαρασύρει και τη χώρα μας και τις μικρές εθνικές κατηγορίες, αλλά ακόμα και τις τοπικές. Η Ελλάδα και η Ηλεία εξάλλου δεν ζουν σε μια ξεχωριστή γυάλα, αλλά λειτουργούν αλληλλεπιδρώντας  ως τμήμα ενός συνόλου, το οποίο πορεύεται από κοινού σε τέτοιες ιδιαίτερες καταστάσεις.

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα, το οποίο δεν είναι προφητικό, αλλά βασιζόμενο στην κοινή λογική:

ΕΠΟ/ΕΠΣ: Προς παράταση της αγωνιστικής περιόδου βαίνουν τα πράγματα

 

 


  • 14
    Shares