Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
20.8 C
Pýrgos

Ποδόσφαιρο: Στο «τεστ πανικού» η Ηλεία βρέθηκε θετική…

spot_img

Με ένα επίσημα πιστοποιημένο κρούσμα στις τάξεις της η Νίκης Τραγανού, παρά τις προβλέψεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η ΕΠΣ Ηλείας ανέβαλλε το παιχνίδι της, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα. Και όχι μόνο ανέβαλλε το παιχνίδι της, αλλά ανέβαλλε και όλα τα παιχνίδια τα οποία είχαν προγραμματιστεί για το προσεχές τριήμερο. Ούτε καν μόνο αυτό της Σπιάντζας, ανάμεσα σε Πέλοπα και Θύελλα, όπου φυσικά ούτε και εκεί υπήρχε λόγος αναβολής. 

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Την ίδια ώρα, η Αχαΐα, αν και βρίσκεται στο «επίπεδο 3» και ουσιαστικά τελεί υπό καθεστώς lockdown, παρά το γεγονός ότι είχαμε σωρευτικά κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδες, δυο, μπορεί τρία και περισσότερα στον Διαγόρα, αναβλήθηκαν μόνο τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για το γήπεδο των Βραχνεΐκων. Η ΕΠΟ, ανέβαλλε το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρισας και τον Μακεδονικό Φούφα, επειδή ο Νομός Κοζάνης έχει περάσει στο επίπεδο «4» και του έχει απαγορευτεί η μετακίνηση εκτός νομού, ακόμα κι αν δεν έχει κανένα θετικό κρούσμα μέσα στην ομάδα του. Μέχρι την τελευταία στιγμή, περιμένει να δει αν θα διεξαχθεί τελικά το παιχνίδι ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Αίαντα, ακολουθώντας το «γράμμα του πρωτοκόλλου», το οποίο δικαιολογεί αναβολή μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν τρία ή περισσότερα επιβεβαιωμένα και πιστοποιημένα κρούσματα. Και μάλιστα, εξετάζει και το ενδεχόμενο να μεταφέρει το παιχνίδι σε άλλο γήπεδο, εάν δεν έχει προλάβει να ολοκληρωθεί η απολύμανση στο γήπεδο των Βραχνεΐκων.

Με τη στάση τους αυτή, ΕΠΟ και ΕΠΣ Αχαΐας, ουσιαστικά δείχνουν ξεκάθαρη πρόθεση να ξεπεράσουν τον πανικό και να λειτουργήσουν με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, με το οποίο έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα.

Στην Ηλεία, πάρθηκε ομόφωνα απόφαση για αναβολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, χωρίς να υπάρχει ομάδα με τρία κρούσματα, χωρίς να υπάρχει αυστηρή επιτήρηση σε καμία από τις άλλες ομάδες. Το θέμα εδώ, δεν είναι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Α1 κατηγορία θα έπρεπε να έχει παιχτεί η έκτη αγωνιστική, αντίθετα τελικά δεν θα έχει παιχτεί ούτε η πέμπτη. Το θέμα είναι ότι αναβάλλοντας ολόκληρη την αγωνιστική για ένα κρούσμα, είναι πιθανόν στη συνέχεια να χρειαστεί να αναβληθούν και οι υπόλοιπες αγωνιστικές.

Ούτε βέβαια αξίζει να σταθούμε στις όποιες “μουρμούρες” έχουν αρχίσει στα ποδοσφαιρικά στέκια, για το “ποιον συνέφερε η αναβολή”, τώρα που υπήρχαν μπροστά μας δυο ντέρμπι κορυφής, Πανηλειακού-Αστέρα και Νίκης-Ξενοφώντα.

Θα σταθούμε μόνο σε ένα και μοναδικό σημείο

Σκεφτείτε αν στο εφεξής, για κάθε κρούσμα σε μια ομάδα της Β΄ κατηγορίας, όπου τυχόν εντοπίζεται,  να αναβάλλεται η αγωνιστική και στην Α1 κατηγορία. Όχι το πρωτόκολλο πάει περίπατο, αλλά ολόκληρο το Πρωτάθλημα…

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα