16.5 C
Pýrgos
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Τις απόψεις των Σωματείων ζητά η ΕΠΣ Μακεδονίας-Τι λέει η ΕΠΣ Λάρισας-Οι τάσεις στην ΕΠΟ για το “αύριο”

spot_img

Προτεινόμενα

Κάθε μέρα που περνάει, κερδίζει περισσότερο έδαφος το σενάριο συγχώνευσης της Super League 2 και της Football League και πηγαίνουν προς ματαίωση τα μπαράζ των πρωταθλητών της Γ΄ Εθνικής, αναφέρουν πηγές του ilia.news. Με άλλα λόγια, πηγαίνουμε για μια ευρεία αναδιάταξη του τοπίου στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες. Με δεδομένο ότι η Γ΄ Εθνική έχει λίγα παιχνίδια ως το φινάλε και η ολοκλήρωσή της δείχνει εφικτή, εκείνο το οποίο απασχολεί και αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για την ΕΠΟ, είναι η Σούπερ Λιγκ 1, για την οποία υπάρχουν διαρκείς διαβουλεύσεις, αλλά και τα τοπικά, από τα οποία θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές, οι οποίοι θα συγκροτήσουν τη νέα Γ΄ Εθνική.

 

Και στις δυο περιπτώσεις, οι Ενώσεις, θα έχουν τον λόγο, δηλαδή η Super League 1 και οι τοπικές ΕΠΣ. Και βέβαια, το ευρύτερο φάσμα του ηλειακού ποδοσφαίρου, απασχολεί η πορεία των τοπικών πρωταθλημάτων και η ανάδειξη των ομάδων οι οποίες θα προβιβαστούν, αλλά και εκείνες οι οποίες θα υποβιβαστούν. Για την ώρα η ΕΠΟ τηρεί στάση αναμονής, αύριο τα δημοσιεύματα φέρουν την FIFA να δίνει παράταση επ’ αόριστον της αγωνιστικής περιόδου, ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή και των αποφάσεων της UEFA, αποφάσεις οι οποίες θα επηρεάσουν περισσότερο τη Super League 1, μέσα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Το ενδιαφέρον της Ηλείας 

Το ενδιαφέρον για την Ηλεία, στρέφεται στη Γ΄ Εθνική και στα τοπικά, εκεί όπου διαθέτει ομάδες. Και αν για τη Γ΄ Εθνική, όπως είπαμε, απομένουν λίγες αγωνιστικές, άρα και είναι πολύ πιο πιθανή η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος,  στα τοπικά υπάρχει πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς απομένουν περισσότερες αγωνιστικές, ανά Ένωση. Μπορεί εφτά, μπορεί οκτώ, μπορεί και δέκα ή και περισσότερες αγωνιστικές. Οι τοπικές Ενώσεις, περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΠΟ, επειδή όμως η κάθε Ένωση έχει το δικό της φόρματ διοργανώσεων και δεν υπάρχει ενιαίο, δεν αποκλείεται η ΕΠΟ να δώσει κάποια ευχέρεια σε κάθε Ένωση, να ακολουθήσει τις δικές της επιλογές ως προς την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και την ανάδειξη των πρωταθλητών. Πάνω σε αυτό το θέμα, ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες κινήσεις, να γίνονται κάποιες δηλώσεις, σε τοπικό πάντα επίπεδο, οι οποίες δείχνουν μια τάση, μια κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί και δεν αποκλείεται, η τάση αυτή να μεταφερθεί μέσω των οργάνων τη ΕΠΟ (Γενική Συνέλευση) και προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Ζητά τη γνώμη των ομάδων η ΕΠΣ Μακεδονίας

Τη γνώμη των Σωματείων και των εμπλεκόμενων φορέων ζητά η ΕΠΣ Μακεδονίας για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της. Η Ένωση από την οποία προέρχεται ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, κατά την τακτική σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε χθες, Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, και πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με την παρουσία 21 μελών, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

«1. Εξελέγη ομόφωνα πενταμελής επιτροπή εκτάκτων θεμάτων.

  1. Να ζητηθούν διευκρινήσεις από το Υπουργείο αν δικαιούνται τα ερασιτεχνικά σωματεία της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800,00 ευρώ και όχι οι υπάλληλοι που ενδεχομένως εργάζονται σε αυτά.
  2. Να αποστείλουν οι παράγοντες των σωματείων, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές και οι παρατηρητές στο email της ένωσης (info@epsm.gr) τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την εξέλιξη και τη διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων των πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες.
  3. Να διερευνηθεί η δυνατότητα εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση της υπάρχουσας Τράπεζας Αίματος της ΕΠΣ Μακεδονίας.
  4. Έγκριση δαπάνης για αναβάθμισης του web-server της ένωσης.
  5. Η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας μέσω τηλεδιάσκεψης θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 και ώρα 19:00».

Μπουχλαριώτης: «Να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά»

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο λόγω του κορωνοϊού και για το τι θα γίνει με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μίλησε στο athleticlarissa ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι τα τοπικά πρωταθλήματα, μπορούν να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν και μετά το προσεχές καλοκαίρι. Έχει ενδιαφέρον η τοποθέτησή του, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αν δεν πούνε οι επιστήμονες πότε θα δούμε αχτίδα φωτός δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός για τίποτα. Όπως είδαμε και στο συμβούλιο της Super League το πήγαν πίσω τρεις εβδομάδες για να εκτιμήσουν ξανά την κατάσταση.

Για μένα το σωστό και το δίκαιο είναι να μην σταματήσει το πρωτάθλημα ως έχει, να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί. Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις κάποιοι αδικούνται, κάποιοι ευνοούνται το θέμα είναι αυτοί που θα αδικηθούν να είναι λιγότεροι από αυτούς που θα ευνοηθούν».

Για μένα δεν είναι άδικο να συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, ας πάμε και από την επόμενη χρονιά. Μία σκέψη δικιά μου αν σταματήσει αυτό τον Μάιο είναι ας ξεκινήσει το πρωτάθλημα αυτό που πρέπει να συνεχιστεί μετά τον 15Αύγουστο που ξεκινάνε προετοιμασία οι ομάδες ειδικά η Α’ και Α1’ ΕΠΣΛ και ας τραβήξει μέχρι μέσα Οκτωβρίου. Ας δοθεί ένας εύλογος χρόνος για μεταγραφές και ας ξεκινήσει το επόμενο στη συνέχεια και να μαζέψουμε και το επόμενο πρωτάθλημα».

Υπάρχει οικονομική αβεβαιότητα γιατί πλέον ο κόσμος ανησυχεί για την επόμενη ημέρα από τα προβλήματα που θα προκύψουν από το κλείσιμο τόσων επιχειρήσεων είναι πάρα πολλά… το ποδόσφαιρο για μένα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, πρέπει να προηγηθεί πρώτα η υγεία, μετά η οικονομική κατάσταση των παραγόντων, των ποδοσφαιριστών όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου και μετά να δούμε για την συνέχιση των πρωταθλημάτων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα