ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο: Τρία ενδεχόμενα που θα απασχολήσουν ΕΠΟ και Ενώσεις


Τις αποφάσεις των FIFA/UEFA σχετικά με την ολοκλήρωση των φετινών εθνικών διοργανώσεων περιμένουν η ΕΠΟ, οι επαγγελματικές και ερασιτεχνικές Ενώσεις αφού αυτή τη στιγμή λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όλα έχουν διακοπεί. Για την ώρα, η ΕΠΟ έχει αναστείλλει τη λειτουργία της, ενώ αναβλήθηκε και η Γενική Συνέλευση, η οποία όποτε γίνει, ίσως χρειαστεί να λάβει ιστορικές αποφάσεις. 

 

Οι διοργανώσεις έχουν ανασταλεί και οι ποδοσφαιριστές έχουν σταματήσει τις προπονήσεις και σίγουρα θα χρειαστεί να μπουν σε πρόγραμμα προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν ξανά τα παιχνίδια. Έχουμε ξαναπεί εδώ επειδή το φαινόμενο πρόκειται για μια πανδημία με διαστάσεις παγκόσμιες, έχει ξεπεράσει τα εθνικά σύνορα και άρα, η λογική λέει ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα έχουν ενιαίο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με αυτά που συζητούνται το πιο αισιόδοξο ενδεχόμενο, είναι κάπου στα μέσα Μαΐου να επιστρέψει η δράση και τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, έστω και με εμβόλιμες ημερομηνίες

Ένα σενάριο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη είναι, να υπάρξει παράταση της αγωνιστικής σεζόν ως και τον Αύγουστο, κάτι  που σημαίνει ότι η νέα σεζόν θα αρχίσει αντί για τον Αύγουστο τον Οκτώβριο και τα πρωταθλήματα θα είναι πιο μικρής διάρκειας

Το τρίτο σενάριο είναι αυτό της οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων, χωρίς την ολοκλήρωσή τους. Αυτό θα συμβεί αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν να παιχτεί ποδόσφαιρο ή όταν το επιτρέψουν είναι πλέον πολύ αργά. Πρόκειται όμως για ένα σενάριο που δεν το επιθυμούν στην Ομοσπονδία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν ξεκαθαρίζει τί πρόκειται να γίνει με την άνοδο και τον υποβιβασμό. Στην Αγγλία αποφάσισαν την ακύρωση των μικρών εθνικών κατηγοριών και των γυναικείων πρωταθλημάτων και ήδη έκαναν την εμφάνισή τους κάποιες αντιδράσεις. Πρόκειται για σενάριο το οποίο η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία έχουν αποκλείσει για την ώρα κατηγορηματικά.

Στην Ηλεία, τα πράγματα έχουν ως εξής: Απαιτούνται δέκα αγωνιστικές ημέρες για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Τέσσερα ματς κανονικής περιόδου και έξι ματς Πλέι Οφ, ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί ο Πρωταθλητής, η ομάδα που θα ανέβει στη Γ΄ Εθνική. Ακόμα και τον Ιούνιο να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, με εμβόλιμες ημερομηνίες, μπορεί το Πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Ιουλίου.