ΠΟΕΔΗΝ: Προσπαθούν να κουκουλώσουν το μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία

spot_img

Προτεινόμενα

Αμφισβητούν τα δικά τους έγγραφα

Σας τα κοινοποιούμε

Δεν κατανοούμε πραγματικά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Καλά οι δηλώσεις του κου Πολάκη αναμενόμενες. Του κου Ξανθού; Είναι απορίας άξιον. Έχασαν τη μπάλα. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Όμως δεν είμαστε όλοι του χεριού τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα κλείσει το στόμα στις αστείες απειλές των Υπουργών Υγείας. Αντιμετωπίζουν επικοινωνιακά σοβαρά θέματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία. Πρέπει να ντρέπονται.

Η επιπολαιότητα των Υπουργών Υγείας δεν έχει προηγούμενο. Αμφισβητούν επιστήμονες ιατρούς. Εμείς δεν είμαστε δεδομένοι κε Ξανθέ και κε Πολάκη. Δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε φοβόμαστε τα άσφαιρα πυρά σας.

Είστε επικίνδυνοι για την Δημόσια Υγεία.

5 Οκτωβρίου ελήφθησαν δείγματα από την λίμνη των λυμάτων του υπογείου του Νοσοκομείου. Η κατάσταση του υπογείου απερίγραπτη. Λύματα βρίσκονται έξι μήνες σε σημείο που είναι η αποθήκη τροφίμων. Τώρα σφραγίσατε την πόρτα της αποθήκης. Μέσα συνεχίζουν να είναι γάλατα και υλικά διατροφής Μαγειρείου. Τα δείγματα των λυμάτων στείλατε για καλλιέργεια στο Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου. Αφού ήταν μη εξειδικευμένο γιατί το εμπιστευτήκατε; Γιατί δεν τα στείλατε απευθείας στο ΚΕΔΥ; Η Διευθύντρια Ιατρός του Εργαστηρίου ανέλαβε την καλλιέργεια για την ανίχνευση ή όχι εντεροπαθογόνων μικροβίων του δείγματος. Εάν δεν ήταν σε θέση, ήταν μη εξειδικευμένο κέντρο, πως ανέλαβε την καλλιέργεια;  Εάν αμφισβητείτε τα αποτελέσματα που υπογράφει η κα Γλυνού Διευθύντρια Ιατρός, πως συνεχίζεται να εμπιστεύεστε το εργαστήριο για τις εξετάσεις των Ασθενών; Και για παρόμοιες περιπτώσεις.

Τα αποτελέσματα της καλλιέργειας του Μικροβιολογικού Τμήματος που υπογράφει η Διευθύντρια Ιατρός αναφέρουν ευκρινέστατα ότι αναπτύχθηκαν τεσσάρων ειδών εντεροπαθογόνα μικρόβια. Το Δονάκιο της χολέρας, υδρόφυλη αερομονάδα, enterobacter cloacae  και ψευδομονάδα alcaligenes. Σας κοινοποιούμε τα αποτελέσματα της καλλιέργειας των λυμάτων. Να σημειωθεί ότι και τα άλλα εντεροπαθογόνα μικρόβια που περιγράφονται στην καλλιέργεια δεν είναι συνηθισμένα όπως αφήνει να εννοηθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Είναι μικρόβια που προκαλούν στον άνθρωπο σοβαρές μικροβιακές γαστρεντερίτιδες. Η πολύ σοβαρή ανάλυση από το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου αμφισβητείται για πολιτικές σκοπιμότητες. Αμφισβητούν την αξιοπιστία του εργαστηρίου. Λένε στην Διευθύντρια Ιατρό του Τμήματος ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα εντεροπαθογόνα μικρόβια στο τρυβλίο. Αν είναι δυνατόν!!!

Προφανώς τα λύματα δεν προέρχονται από βρύση ύδρευσης. Τα εν λόγω μικρόβια αναπτύσσονται από λύματα σωλήνων αποχέτευσης. Από ποια αποχέτευση αναβλύζουν στο τοίχο τα νερά έξι μήνες τώρα. Τρεις κουβάδες την ημέρα μαζεύουν. Εάν μιλούσαμε για ιδιωτική επιχείρηση με τέτοια μικροβιολογικά αποτελέσματα σε λιμνάζοντα νερά σε αποθήκες τροφίμων, η Διεύθυνση Υγιεινής θα σφράγιζε την επιχείρηση και ο ιδιοκτήτης θα είχε παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη!!!

Τα αποτελέσματα του μικροβιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου είναι σε γνώση της Διοίκησης από 13 Οκτωβρίου 2017 ημέρα σύνταξης προειδοποιητικού εγγράφου από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας. Στο έγγραφο κάνει λόγο για την ανάπτυξη του δονάκιο της χολέρας στα λύματα και ενημερώνει για τον κίνδυνο διασποράς των μικροβίων και σε άλλους χώρους του Νοσοκομείου. Από  13 Οκτωβρίου έως 18 Οκτωβρίου, που καταγγέλθηκε το γεγονός από την ΠΟΕΔΗΝ, δεν έγινε καμία ενέργεια από την Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας. Άκρα του τάφου σιωπή για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει στα χέρια της τα δύο έγγραφα. Σας τα κοινοποιούμε. Διαπιστώνει ότι αποκρύπτεται το γεγονός για πολλές ημέρες. Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας αναγκάζεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της καλλιέργειας. Δείγματα στο ΚΕΔΥ αποστέλλονται 18/10 μετά την καταγγελία. Από 13 έως 18 το μικροβιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου θεωρείται αξιόπιστο και αρμόδιο. Δεν αμφισβητείται.

Μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ξαφνικά γίνεται αναρμόδιο και μη αξιόπιστο. Για 5 τουλάχιστον ημέρες δεν αμφισβητούνται τα αποτελέσματα. Απλώς αποκρύπτεται το γεγονός. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν στην αποθήκη τροφίμων και το χώρο του υπογείου πατώντας τα λύματα και μεταφέροντας τρόφιμα.

Ανήξεροι χωρίς ενημέρωση. Ανήξεροι όπως όλοι οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου. Κανένα μέτρο προφύλαξης. Ότι έγινε, έγινε μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Τα δείγματα που έλαβε το ΚΕΔΥ ελήφθησαν 18/10. Καμία σχέση με τα δείγματα της 5ης Οκτωβρίου. Θα βγάλουν αναξιόπιστο το εργαστήριο του Νοσοκομείου, την Διευθύντρια Ιατρό μόνο και μόνο για να αποφύγουν την αφασία που τους διέκρινε; Ντροπή!!!

Δική τους δουλειά ήταν να απευθυνθούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ 13 Οκτωβρίου. Δεν το έπραξαν. Το κουκούλωσαν. Αυτός ήταν ο στόχος. Το κουκούλωμα.

Σας κοινοποιούμε την καλλιέργεια με υπογραφή της Διευθύντριας Ιατρού του Μικροβιολογικού Τμήματος και της Επόπτριας Δημόσιας Υγείας. Είστε επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία κε Ξανθέ και κε Πολάκη. Χτυπήσατε λάθος πόρτα της ΠΟΕΔΗΝ. Δεν φοβόμαστε!!! Για μας πάνω από όλους είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τις καρέκλες σας!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα