ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ποινή φυλάκισης ενός έτους, για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Καφύρα, για παράβαση καθήκοντος


-Αθώοι οι έξι υπάλληλοι της ΠΕ Ηλείας

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, έκρινε ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος τον τέως αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Χαρ. Καφύρα, επιβάλλοντας του ποινή ενός έτους, καθώς σύμφωνα με τον Εισαγγελέα και το δικαστήριο, προέβη καθυστερημένα στη διακοπή λειτουργίας του μηχανουργείου, ενώ ίδια απόφαση επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του μηχανουργείου, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και 15 μηνών για υποβάθμιση περιβάλλοντος ( 21 μήνες κατά συγχώνευση), καθώς και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε αθώους του έξι υπαλλήλους της ΠΕ Ηλείας, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν επέβαλαν κυρώσεις παρότι διαπίστωσαν σε ελέγχους που έκαναν σε μηχανουργείο στον Πύργο κατά την περίοδο 2012-14 ότι παραβιάζεται η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Να σημειωθεί πως οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση, την οποία αναμένεται να ασκήσουν ο κ. Καφύρας και ο ιδιοκτήτης του μηχανουργείου, ενώ για την υπόθεση είχε παρέμβει και ο τέως Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος κ. Λέανδρος Ρακιντζής, και ο τότε Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, κ. Παναγιώτης Μέρκος.