ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποιος θα διοικεί τον Αστέρα αν ανέβει στη Football League; 


Ο Θανάσης Παπαγεωργίου δεν θα συμμετέχει στη νέα διοίκηση του Αστέρα Αμαλιάδας. Θα αναδειχθεί μια νέα διοίκηση για να κατεβάσει την ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Τι θα γίνει όμως αν η ομάδα ανέβει; Ποιος θα αναλάβει; Αυτό είναι το μόνιμο ερώτημα των φιλάθλων που προκύπτει τις τελευταίες μέρες και χρήζει απαντήσεων.

Κατ’ αρχάς, η διοίκηση που θα αναδεχθεί για να κατεβάσει την ομάδα στη Γ΄ Εθνική, δεν έχει καμία σχέση με τη διοίκηση η οποία θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη και λειτουργία της ομάδας στη Football League.

Από τη στιγμή που ο Αστέρας (αν φυσικά συμβεί αυτό), ανέβει στη Football League, όποια κι αν είναι η διοίκηση, υποχρεούται να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να πάρει απόφαση για σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.). Εκεί, θα διερευνηθεί και το ποιοι είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να πάρουν μετοχές, αλλά και πόσα λεφτά προτίθενται να βάλουν. Όποιοι αποφασίσουν να βάλουν λεφτά, θα υποχρεωθούν να τα καταβάλλουν σε λογαριασμό τραπέζης. Από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα προκύψει και το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο δεν μπορεί να είναι κάτω από 300.000€ σε καμία περίπτωση (παραπάνω μπορεί να είναι). Ανάλογα με τα χρήματα που θα βάλει ο καθένας, θα πάρει και το αντίστοιχο ποσοστό της ΠΑΕ.

Η διοίκηση που θα εκλεγεί τώρα, θα παραμείνει ως διοίκηση του ερασιτέχνη, ενώ οι μέτοχοι της ΠΑΕ, θα εκλέξουν μέσα από Γενική Συνέλευση των μετόχων, το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ, το οποίο και θα διοικεί την πρώτη ομάδα.

Κατά συνέπεια, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να εισέλθει στην ΠΑΕ και να αναλάβει ακόμα και την πλειοψηφία των μετοχών της νέας υπό σύσταση ΠΑΕ, ανεξάρτητα με το αν τώρα δεν συμμετέχει στο διοικητικό σχήμα.