Έχουμε γράψει για το θέμα εδώ στο ilia.news, ωστόσο μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων, δικαιολογημένα έχει περάσει απαρατήρητο. Και είναι οι προϋποθέσεις που υπάρχουν για να αρθεί η απόφαση αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συνεδριάζει αύριο.
Έχουμε αναφερθεί συγκεκριμένα, με τον όρο «ερμηνεία», η οποία θα δοθεί στην πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, αν θα ερμηνευθούν οι τελευταίες τροπολογίες που κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης επαρκείς, ώστε να αρθεί η απόφαση αναστολής από αύριο και να μην χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.
Το πράγμα δεν είναι καθόλου απλό, γι’ αυτό συζητείται έντονα, να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, και της Προέδρου Διονυσίας Μπιτζούνη, για το αν δικαιούται η Εκτελεστική Επιτροπή να άρει την απόφαση του κυρίαρχου οργάνου της ΕΠΟ και δεν συντρέχει κίνδυνος έκπτωσης της διοίκησης της Ομοσπονδίας σε πιθανή προσφυγή.
Η απόφαση την οποία έλαβε η Γενική Συνέλευση της 30ης Σεπτεμβρίου, αναφέρει:
«Η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, δεν προϋποθέτει την απόσυρση του Νόμου Αυγενάκη, αλλά τη μη εφαρμογή του Νόμου, η οποία απαγορεύει στα σωματεία να λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα αν δεν εγγραφούν στο Μητρώο.
Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος
Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα:
Τη Δευτέρα η ΕΠΟ για το θέμα του Μητρώου-Τα δυο πιθανά σενάρια