ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΥΡΓΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Ενεργοί πολίτες για τον Δήμο Πύργου

  • 3
    Shares

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Λίγοι μήνες απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με νέο θεσμικό πλαίσιο, που έχει ως πυρήνα του την απλή αναλογική, την ενθάρρυνση της συμμετοχής, την αποδυνάμωση του δημαρχοκεντρικού μοντέλου και την αναβάθμιση της αυτοδιοικητικής δημοκρατίας.

Η απλή αναλογική οδηγεί εκ των πραγμάτων σε αναζήτηση προωθητικών συνεργασιών και συναινέσεων που είναι επιθυμητές, αρκεί να επιτυγχάνονται με καθαρούς τρόπους, δημόσια και πάνω στο πεδίο συνάντησης αρχών προγραμματικού χαρακτήρα.

Στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται, δίνεται η ευκαιρία για δημόσιες πολιτικές από τα κάτω , για διαμόρφωση νέων κοινωνικών συμμαχιών με προγραμματικές συγκλίσεις και εφαρμογή προγράμματος που θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Εργαστήκαμε  για τη δημιουργία ενός πλατιού ενωτικού προοδευτικού δημοτικού σχήματος που θα βασίζεται σε ισότιμες συνεργασίες με αριστερή και προοδευτική κατεύθυνση. Η κουλτούρα που θέλουμε να διαμορφωθεί και πλέον είναι εφικτή, με τη θέσπιση της απλής αναλογικής, οδηγεί στην γόνιμη συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου για την επίλυση προβλημάτων, της συμμετοχής και ανάληψης ευθύνης από τους πολίτες. Μετά από πολλές συναντήσεις με προσωπικότητες φιλικά προσκείμενες στον χώρο μας, πολλές προσκλήσεις σε διευρυμένες κοινωνικές ομάδες και  επαφές  με υποψήφιους  άλλων παρατάξεων που ζήτησαν την συνεργασία μας και βρίσκονται κοντά στις προγραμματικές θέσεις μας, ανακοινώνουμε την κάθοδό μας στις εκλογές του Μαΐου  σε συνεργασία με την παράταξη “ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ”με επικεφαλής τον Αντώνη Καράμπελα.

Η πρωτοβουλία μας αυτή ίσως αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα εξ αιτίας της τραγικής θέσης που βρίσκεται σήμερα ο δήμος μας. Η ανυπαρξία προγράμματος ή σχεδίου, έστω και υποτυπώδους, δεν είναι οι μόνες αιτίες που προκάλεσαν το πρόβλημα. Είναι και οι επί σειρά ετών καθεστωτικές, πελατειακές, ανίκανες και εν τέλει καταστροφικές διοικήσεις, εμφορούμενες αποκλειστικά και μόνο από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα, ταπεινές φιλοδοξίες και ιδιοτελή κίνητρα, που προκάλεσαν νοσηρά φαινόμενα και βύθισαν το Δήμο Πύργου στην ανυποληψία και τον μαρασμό.

Θέλουμε έναν Δήμο ανθρώπινο, καθαρό, ανοιχτό και δημοκρατικό  για όλες και όλους που ζουν και εργάζονται σ’ αυτόν. Δήμο με  κοινωνική δικαιοσύνη , με αλληλεγγύη, χωρίς διακρίσεις, με διαφάνεια στην λειτουργία του, με πολιτισμό και περιβαλλοντική ευαισθησία, με φροντίδα για την πόλη και τα χωριά μας. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά.

Εμπιστευόμαστε τη δημιουργική δύναμη των ενεργών πολιτών του Δήμου. Αυτών που ποτέ δεν ξεχνούν ότι είναι άλλο να υπηρετείς το Δήμο και άλλο να τον χρησιμοποιείς. Εμπιστευόμαστε αυτούς τους πολίτες ως εγγύηση ότι η Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Πύργου, θα γίνει θεσμός λαϊκός, δημοκρατικός για όλους. Θα γίνει τοπική κυβέρνηση που θα έχει λόγο για όλα όσα επηρεάζουν τη ζωή μας. Θα γίνει η πραγματικά κοντινή στους πολίτες εξουσία που θα λογοδοτεί σε αυτούς.

Καλούμε κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη να συμμετέχει ενεργά  και να στηρίξει  αυτή την προσπάθεια ώστε να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για μια πραγματικά δημοκρατική διακυβέρνηση του Δήμου Πύργου.

 

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ενεργοί πολίτες για τον Δήμο Πύργου


  • 3
    Shares