16.4 C
Pýrgos
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Πολιτικό «πόκερ» σε εξέλιξη.. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο επίκεντρο για την Ηλεία

spot_img

Σε κάθε ανακάτεμα της πολιτικής τράπουλας στην Ηλεία όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τίθεται στο επίκεντρο σχολιασμών από επίδοξους υποψηφίους  Η πολιτική στάση του ιδίου αλλά και η προσωπικότητα του δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω σχολιασμούς και αήθεις επιθέσεις προς τον ίδιο που πέφτουν στο κενό τελικά. Η κάθε δημόσια τοποθέτηση του αλλά και όποια κίνησή του αποτελεί είδηση  κι έρεισμα συζητήσεων.

Αξίζει να παραθέσουμε μια σύντομη ανασκόπηση στη διαδρομή και την προσωπικότητα του κ. Κωνσταντόπουλου προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, η οποία δεν αμφισβητείται

Όταν ο αείμνηστος επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Οκτώβριο του 1993 έχασε τις εκλογές, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αποτέλεσε το νεαρότερο πρόσωπο εμπιστοσύνης του Προέδρου οικοδομώντας σχέση φιλίας αλλά και συνεργασίας επί δεκαετίας μέχρι την αποχώρηση του αείμνηστου Προέδρου από την ενεργό πολιτική.

Η αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου ήταν δεδομένη από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Δεδομένη ήταν και είναι έως σήμερα και η προσωπική σχέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με το Δημήτρη Κωνσταντόπουλο καθώς τους συνδέει 25ετής προσωπική οικογενειακή σχέση, σταθερή και αταλάντευτη που δεν αμφισβητείται και δεν διαγράφεται.

Ο  Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: ήρεμη πολιτική δύναμη με πολιτικό σεβασμό και συγκροτημένο λόγο. Ανδρώθηκε πολιτικά δίπλα σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ηγέτη της χώρας στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ενώ αταλάντευτα παρέμεινε σταθερά κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη με διακριτικότητα και σε κάθε πολιτικό βήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται στην πρώτη γραμμή.

Δεν διεκδίκησε θέσεις, δεν επεδίωξε εκμετάλλευση μιας τόσο ισχυρής γνωριμίας για το προσωπικό του όφελος και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει και να αναγνωρίζεται δημόσια.

Ποτέ δεν κατείχε κομματική θέση αντιθέτως βρίσκεται στο στίβο του ιδιωτικού τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων- οικονομοτεχνικός σύμβουλος μετά την αποστρατεία του από την Πολεμική Αεροπορία. Ακολούθησε μία πορεία ζωής με αρχές και σεβασμό και πάντα με αξιοκρατία πέτυχε με τις δυνάμεις του μία αξιοζήλευτη πορεία ζωής όντας αυτοδημιούργητος. Αποτελεί σήμερα αναμφισβήτητα μία ισχυρή πολιτική προσωπικότητα της νέας γενιάς πολιτικών. Άφθαρτος πολιτικά με ισχυρό αντικειμενικό και τεκμηριωμένο πολιτικό δημόσιο λόγο.

Η ενασχόλησή του την τελευταία δεκαετία κυρίως με τα κοινά στην Ηλεία έχοντας στις αποσκευές του ήδη πλούσιο προσωπικό κοινωνικό έργο επί σειρά ετών με πολυσχιδή προσφορά και η απλή επαφή του με πολίτες δικαίως τον έχουν καταστήσει ως πρόσωπο κοινώς αποδεκτό στην κοινωνία της Ηλείας από πολίτες ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας. Ουδέποτε ξεχώρισε τους ανθρώπους βάσει κομματικής ταμπέλας.

Από το 2014 όπου εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ήλιδας με ισχυρή στήριξη των πολιτών του δήμου, αποδεικνύει με τη στάση και συμπεριφορά του βρισκόμενος σε άμεση επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματα του δήμου Ήλιδας και γενικότερα της Ηλείας μέσω των παρεμβάσεων-θέσεων και τοποθετήσεων του πως αποκτά ισχυρή αναγνωρισιμότητα και σε προσωπικό επίπεδο ισχυρή βάση στο εκλογικό σώμα της Ηλείας που πιστεύει ότι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι η φωνή της Ηλείας του δικαίου και της αντικειμενικότητας με γνώση και προτάσεις. Άνθρωπος των αποτελεσμάτων.

Η έντονη πολιτική του παρουσία και κυρίως η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία έχει ήδη δημιουργήσει έντονες παρασκηνιακές τακτικές από παλιούς και νέους επίδοξους πολιτικούς της Ηλείας. Το προσωπικό του προφίλ, ο ισχυρός πολιτικός του λόγος αγγίζει τους πολίτες, η διεισδυτικότητά του σε πολίτες και στελέχη άλλων πολιτικών χώρων της Ηλείας, η σταθερή επί δεκαετία σχέση του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, οι συνεχείς παρεμβάσεις του και  η ανάδειξη των προβλημάτων της Ηλείας με τεκμηριωμένο λόγο, η απλότητα από τον χαρακτηρίζει με τους πολίτες και το συνεχές σε προσωπικό επίπεδο έργου του στην Ηλεία με καθολική αναγνώριση και στήριξη από τον Τύπο τον φέρνουν στο επίκεντρο συζητήσεων σε τοπικό επίπεδο στην Ηλεία αλλά και σε κεντρικό επίπεδο στην Πειραιώς για το τι μέλλει γενέσθαι προκαλώντας πονοκέφαλο….

Ο ίδιος παρακολουθώντας τα social media,  τον Τύπο και γενικότερα τις κινήσεις του και παρεμβάσεις του φαίνεται να μη συγκινείται και να μην αγχώνεται αν θα είναι ή όχι υποψήφιος βουλευτής. Απεναντίας στηρίζει τις αρχές και τα πιστεύω του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώ όσον αφορά αν είναι υποψήφιος βουλευτής Ηλείας ή όχι, μας παραπέμπει πάντα όταν ερωτάται στην απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Άνθρωπος με αγάπη για την αυτοδιοίκηση και κυρίως με έντονο ενδιαφέρον για την ανάδειξη του νόμου και τη στήριξη των χωριών της Ηλείας όπου επισκέπτεται συχνά, θα έλεγε κάποιος ότι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ταυτίζεται με την αυτοδιοίκηση ενώ δύσκολα θα έκανε βήμα για την κεντρική πολιτική.

Η συγκυρία όπου πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα είναι ένας δικός του άνθρωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του ανατρέπει κάθε σκέψη για τυχόν υποψηφιότητα Δημάρχου στο δήμο Ήλιδας εάν και αυτό είχε στοχεύσει για το Μάιο του 2019 και διεκδικεί με αξιοκρατία και με σεβασμό τη θέση του υποψήφιου βουλευτή.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αποτελεί αναμφισβήτητα το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία για τη νέα γενιά πολιτικών με γνώση, εμπειρία, ορθό πολιτικό λόγο, δυναμισμό και με αναγνώριση ήδη της προσωπικότητάς του.

Απόφοιτος Σχολής Ικάρων εν αποστρατεία αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας σήμερα, διακρίθηκε στη σχολή Ικάρων και βραβεύτηκε με το βραβείο Στρατιωτικής εκπαίδευσης της σχολής. Συνεχίζοντας τις σπουδές του , αποφοίτησε από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου ,αλλά είναι και κάτοχος  μεταπτυχιακού στην τοπική Περιφερειακή ανάπτυξη. Σε σχέση με την ενασχόληση του με τα κοινά υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος το 2002 στο δήμο Νέας Σμύρνης και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Νέας Σμύρνης έως το 2006 ενώ είναι δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ήλιδας από το 2014. Επαγγελματικά εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων- οικονομοτεχνικός σύμβουλος από το 2009. Επίσης, κατέχει πολυετή αναγνώριση για το πλούσιο έργο του στην Ηλεία με σημαντική προσφορά στηρίζοντας και το έργο της εκκλησίας τόσο στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας όσο και σε άλλες Μητροπόλεις ενώ σημαντική είναι και η στήριξη -αναγνώριση της προσωπικότητας του, των αρχών που τον διέπουν αλλά και του επαγγελματισμού του από ακαδημαϊκούς, πολιτικά πρόσωπα της χώρας και θρησκευτικούς ηγέτες διαχρονικά έως σήμερα μέσω δεκάδων επιστολών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δημόσιων τοποθετήσεων τους.

Όλα τα παραπάνω απαρτίζουν ένα ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό με περγαμηνές για ένα πρόσωπο εμφανώς χαμηλών τόνων με δυναμισμό χωρίς κομματικές κορώνες και κυρίως χωρίς καμία μορφή αλαζονείας.

Ένα πρόσωπο της ομοψυχίας και ενότητας, του θάρρους και της αλήθειας . Χαρακτηριστικά που απαιτείται να διαθέτει  ένα νέο πολιτικό πρόσωπο στην Ηλεία σήμερα φέρνοντας την πολιτική αλλαγή στον τόπο συνάμα με αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας των πολιτικών προσώπων της Ηλείας αλλά και τη βάση για την αλλαγή πορείας στο νομό.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα