ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου: “Παγκόσμια Ημέρα της Επιστήμης για την Ειρήνη”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα της Επιστήμης για την Ειρήνη” το Σάββατο 10 Νοεμβρίου πραγματοποίησε εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο του Δ.Δ. Περιστερίου.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε διάλογος με την καθοδήγηση της συγγραφέας και προέδρου του συλλόγου κ. Κορτεσης Αννας για την συνεισφορά της επιστήμης στην αειφόρο ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των προοπτικών της ειρήνης.

Η συμμετοχή των παιδιών στην κουβέντα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Τα παιδιά στην συνέχεια ζωγράφισαν και έπαιξαν παιχνίδια επιστημονικού χαρακτήρα.

Η κυρια Κορτεση δήλωσε:

Η ημέρα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην επιστήμη και τη συνεισφορά της στην αειφόρο ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των προοπτικών της ειρήνης. Από την αγροτική παραγωγή ως την ιατρική, από την αειφόρο ενέργεια ως τη διαχείριση των υδάτων, οι επιστημονικές και τεχνολογικές πρόοδοι παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Ο συνδυασμός της επιστημονικής γνώσης και της τεχνολογικής προόδου έχει αποφέρει αναρίθμητα και σπουδαία οφέλη στην ανθρωπότητα σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ανεπτυγμένες χώρες βρίθουν από αξιοθαύμαστα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Η συνεργασία και η αλληλεγγύη σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας για την ενδελεχή πρόοδο της παγκόσμιας κοινωνίας, την αμοιβαία κατανόηση των λαών και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα παιδιά από μικρή ηλικία πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη και την σημαντικότητα του ρόλου της επιστήμης στην ειρήνη γι’αυτο και σήμερα αφιερώσαμε ιδιαίτερο χρόνο στην συγκεκριμένη ημέρα.