Σε μια σειρά σημαντικών πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων θα συμμετάσχει ο Δήμος Ήλιδας το επόμενο διάστημα, μετά την ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τακτική συνεδρίαση της 29ης Απριλίου 2026.
Η απόφαση αφορά τη στήριξη δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής, της κοινωνικής συμμετοχής και της ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων.
Κεντρική θέση στις εκδηλώσεις καταλαμβάνει η μεγάλη τριήμερη «Γιορτή για τα Παιδιά», που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ηλεία από κοινού με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου 2026, στην πλατεία Μπελογιάννη, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδικά παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, διαδραστικές παρουσιάσεις, face painting, κλόουν και πολλές δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα για παιδιά και οικογένειες.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, η διοργάνωση έχει διπλό στόχο: αφενός την ψυχαγωγία και ενημέρωση των πολιτών για το έργο του οργανισμού και αφετέρου την ενίσχυση των δράσεων του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον τομέα της υγείας, ώστε να συνεχιστεί η δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε παιδιά της Ηλείας.
Ο Δήμος Ήλιδας θα καλύψει σειρά αναγκών για τη διοργάνωση, όπως ηλεκτρολογική, ηχητική και φωτιστική κάλυψη, προμήθεια επικοινωνιακού υλικού, τέντες, σκίαστρα, τραπέζια, κάγκελα οριοθέτησης, καθώς και υλικά για τις δραστηριότητες των εθελοντών.
Παράλληλα, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στο παιδικό φεστιβάλ χορού του Πολιτιστικού, Λαογραφικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Η Έλισσα», που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου στην Πλατεία Ανεμομύλου, με τη συμμετοχή συλλόγων από την Ηλεία αλλά και άλλες περιοχές.
Ο Δήμος θα συνδράμει με ηχητική και φωτιστική κάλυψη, καρέκλες, τραπέζια, αφίσες και προσκλήσεις για την επιτυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Στη λίστα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του Δήμου στην παραδοσιακή εκδήλωση του Συλλόγου Αγίου Ιωάννη «Αστρινιά», που θα γίνει στις 23 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη.
Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση προβλέπεται στήριξη με εξέδρα, καρέκλες, τραπέζια, φιλαρμονική, αφίσες και οικονομική ενίσχυση για ζωντανή μουσική.
Επίσης, ο Δήμος θα συμμετάσχει στο 24ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ρίζες», με τίτλο «Σεργιάνι στην Παράδοση», που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.
Η δημοτική συμμετοχή περιλαμβάνει τη διάθεση εξέδρας, την κάλυψη εξόδων φιλοξενίας και δείπνου για χορευτικά συγκροτήματα εκτός νομού, καθώς και την εκτύπωση αφισών και προσκλήσεων.
Οι σχετικές δαπάνες θα καλυφθούν από τον κωδικό πολιτιστικών εκδηλώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου Ήλιδας για το 2026, ενώ η εξειδίκευση των πιστώσεων θα πραγματοποιηθεί από τη Δημοτική Επιτροπή.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι σύλλογοι που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα ισχύοντα καταστατικά τους, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συνεργασίας με τον Δήμο.
Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Αριθμός απόφασης 88/2026 ΘΕΜΑ: Συμμετοχή τού δήμου σε εκδηλώσεις




