ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Πολύ δύσκολες συνθήκες βιώνουν οι εναπομείναντες κάτοικοι στον οικισμό «Ερμής» στα Χανάκια (φώτο)


Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εξακολουθούν να ζουν μέσα στα λυόμενα αρκετοί κάτοικοι στον οικισμό «Ερμής» στην περιοχή Χανακίων, ο οποίος δημιουργήθηκε προσωρινά αμέσως  μετά τους σεισμούς του Πύργου, αλλά  στη συνέχεια εξελίχθηκε  ως μόνιμος τόπος καταγωγής τους!

Οι κάτοικοι του οικισμού καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με  σημαντικά προβλήματα που πέρα από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στα λυόμενα, έχουν να κάνουν με  την ύδρευση, την αποχέτευση, τους τριτοκοσμικούς δρόμους πρόσβασης κ.α.

Αλλεπάλληλες φορές  έχουν γίνει αναφορές για τον οικισμό   που βρίσκεται  λίγα μόλις μέτρα από τα σύγχρονα σπίτια και το ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, αλλά δυστυχώς η κατάσταση εκεί αντί να βελτιώνεται  διαρκώς επιδεινώνεται.

Μικρά παιδιά ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες , έχοντας συνηθίσει (;) την παρουσία τρωκτικών, φιδιών και άλλων ζωυφίων, παίζοντας δίπλα σε στοίβες από σκουπίδια αλλά και ακαθαρσίες.

Στον  καταυλισμό  που δημιουργήθηκε προσωρινά μετά τους σεισμούς του Πύργου το 1993  και μεταφέρθηκε πριν από αρκετά χρόνια στην παραπάνω περιοχή, δεν υπάρχει μέλλον  κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν οι άνθρωποι  που μένουν στα λυόμενα, οι οποίοι μειώνονται διαρκώς λόγω και των ασθενειών που προκύπτουν από το ακατάλληλο περιβάλλον…

Λίγοι ήταν οι κάτοικοι του οικισμού «Ερμής» που κατάφεραν και πήραν μέσω του ΟΕΚ τα δικά τους σπίτια, αλλά για τους υπόλοιπους κάτι τέτοιο φαντάζει όνειρο απατηλό…

Όπως επισημαίνουν παρά τις υποσχέσεις που έχουν δεχτεί πολλές φορές για καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσή τους, λίγα πράγματα έχουν γίνει μέχρι τώρα γι’ αυτούς.