ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πού βρίσκεται το διοικητικό θέμα στον Ολυμπιακό Ζαχάρως


Μπορεί ο Ολυμπιακός Ζαχάρως για την εφετινή σεζόν να παρέμεινε ανενεργός, να μην δήλωσε συμμετοχή στην κατηγορία την οποία είχε δικαίωμα, ωστόσο υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα τα οποία απασχολούν τον φίλαθλο κόσμο, όχι μόνο της Ζαχάρως. Το ilia.news, έκανε ρεπορτάζ και συνέλλεξε πληροφορίες, αναφορικά με το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ιστορικός σύλλογος της Ηλείας, ο οποίος πέρσι εκπροσώπησε τον νομό στη Γ΄ Εθνική.

 

Τα ερωτήματα που γεννιούνται, είναι αν υπάρχει διοίκηση, αν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΣΗ, να υποδείξει ή να ψηφίσει για την Εκτελεστική Επιτροπή.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις. Παραμένει ενεργό μέλος της ΕΠΣ Ηλείας, διαθέτει Δ.Σ., ενώ έχει και δικαίωμα να υποδείξει υποψήφιο ή να ψηφίσει για την Ε.Ε. της ΕΠΣΗ.

Αρχικά, το γεγονός ότι το ημερολογιακό έτος 2020, συμμετείχε κανονικά σε πρωτάθλημα της ΕΠΟ ή της ΕΠΣ, δεν επιτρέπει κατ΄ αρχάς στην ΕΠΣΗ να τον διαγράψει από τα μέλη της. Ως πλήρες μέλος λοιπόν, διατηρεί όλα τα δικαιώματα των μελών που απορρέουν από το Καταστατικό.

Το καλοκαίρι, έγιναν ορισμένες προσπάθειες για να εκλεγεί νέα διοίκηση. Οι συνελεύσεις που έγιναν, ήταν άτυπες συγκεντρώσεις, προκειμένου να βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Η πρόθεση της διοίκησης να αποχωρήσει δεν έγινε πράξη και έτσι, εμπρός στη αδυναμία συγκρότησης νέας διοίκησης, συνεχίζει η παρούσα διοίκηση, της οποίας η θητεία λήγει το καλοκαίρι του 2021.

Πρόεδρος παραμένει ο Γιώργος Μπάδας, ο οποίος σκοπεύει να εξαντλήσει τη θητεία του, έχοντας μάλιστα κινήσει και διαδικασίες προκειμένου ο Ολυμπιακός να λάβει την αθλητική αναγνώριση και να εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει μελλοντικά προβλήματα με τη χρήση των δημοτικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο της Ζαχάρως.

Τις επόμενες μέρες, μέσα από τις συναντήσεις της ΕΠΟ με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, θα ξεκαθαριστεί και το θέμα των εκλογικών καταλόγων, με την ΕΠΟ όπως όλα δείχνουν, έχοντας και τη συμπαράσταση των υπερεθνικών Ομοσπονδιών, να ζητάει την παράταση των προθεσμιών στα σωματεία, τα οποία εν μέσω πανδημίας δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.