Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Δήμου Πύργου

spot_img

Προτεινόμενα

 

Πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, το απόγευμα τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Δήμου Πύργου στην οδό Ερμού 99.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό παρουσία του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιτσή, μελών της δημοτικής αρχής και μελών του εργαστηρίου ζωγραφικής.

Το εργαστήρι λειτουργεί καθημερινά με υπεύθυνη την κα. Αδαμαντία Τσακανίκα και την επιμέλεια πτυχιούχων καθηγητών εικαστικών τεχνών. Ο κ.κ. Γερμανός ανέφερε πως ο Πολιτισμός ενός τόπου πάντοτε φαίνεται από τα καλλιτεχνικά του μνημεία και το εργαστήρι ζωγραφικής αποτελεί μεγάλη έκφραση Πολιτισμού, ενώ συνεχάρη τον Δήμαρχο και το δημοτικό Συμβούλιο για την λειτουργία του.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής δήλωσε πως σε αυτό τον χώρο μπορεί να παραχθεί πολύ μεγάλο έργο και η ζωγραφική είναι ένας τρόπος καταπολέμησης της κατάθλιψης και της κρίσης, ενώ τόνισε πως το εργαστήρι φιλοξενεί όλες τις ηλικίες που έχουν ανάγκη έκφρασης.

Η κα. Τσακανίκα ευχαρίστησε την δημοτική αρχή Πύργου και τον δήμαρχο, και επεσήμανε πως το εργαστήρι είναι οργανωμένο και ενισχυμένο ώστε να φιλοξενεί τόσο τα ενήλικα μέλη και τους μικρούς φοιτητές για την άσκησή τους στην Τέχνη ζωγραφικής όσο και άλλες εκδηλώσεις και δράσεις.

Τέλος, μετά την τελετή εγκαινίων ακολούθησε μικρή δεξίωση.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα