24.6 C
Pýrgos
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων μετά την  ανάληψη του νέου ΔΣ

spot_img

Προτεινόμενα

Σύλλογος Εργαζόμενών Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας –

Σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων μετά την  ανάληψη του νέου ΔΣ

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :  α) διαδικασίες αξιολόγησης

   β) προγραμματισμός δράσεως νέας   περιόδου 

Α) Από τις 4 Ιουνίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης για τους υπαλλήλους του δημοσίου με ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις.

Είμαστε, ως εργαζόμενοι υπέρ της αξιολόγησης σε ένα αξιακό δημοκρατικό περιβάλλον με τις δομές μας σε πλήρη λειτουργία και τους αξιολογητές μας ορισμένους από συμβούλια επιλογής προϊσταμένων και όχι από απευθείας ανάθεση διοικήσεων περασμένων ετών. Αυτή την χρονική στιγμή τα δεδομένα δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι δομές υπολειτουργούν, οι περισσότεροι αξιολογητές είναι με ανάθεση καθηκόντων από προηγούμενες Διοικήσεις και δυστυχώς είναι σε πλήρη ισχύ από πέρσι η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού  που τιμωρεί όσους πήραν μέρος  στην νόμιμη απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγησή το περασμένο έτος, αποκλείοντας τους από τις κρίσεις για θέσεις στελεχών (ΓΕΝ.Διευθυντές ,Διευθυντές ,προϊστάμενους).

Με αυτές τις συνθήκες συμμετέχουμε στην απεργία -Αποχή που έχει εξαγγέλλει  η ΑΔΕΔΥ -ΠΟΕΔΗΝ  και στηρίζουμε δυναμικά τους συναδέλφους που επιλέγουν την απεργία .Οι εξελίξεις από το δικαστικό μέτωπο παραμένουν ανοικτές ,έχοντας μια θετική από το πρωτοδικείο Ιωαννίνων και μια αρνητική από το Τμήμα Αναστολών του ΣΤΕ. Από τη άλλη ήδη υπάρχουν αποκλεισμοί προσοντούχων στελεχών από τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι βέβαιο ότι οι όποιες κρίσεις γίνουν με αποκλεισμούς συναδέλφων  είναι αίολες πολιτικά, συνδικαλιστικά και ηθικά.                                                                                                                                                      Καλούμε όλους τους συναδέλφους με αίσθημα ευθύνης ,να μετρήσουν τα υπέρ και τα κατά και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Εμείς  θα σταθούμε δίπλα τους ,ζητώντας από την κυβέρνηση  να αποσύρει άμεσα την τροπολογία και τα συνδικάτα να συνεχίσουν την  προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων μέσα από ένα ανοικτό διάλογο με το Υπουργείο .

 

Β) Ο σύλλογος εργαζομένων δεσμεύεται ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της νοσηλευτική μας μονάδας. Στόχος είναι και παραμένει η βιωσιμότητα το νοσοκομείου, η ανάπτυξη και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας .Βασική προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των συναδέλφων από κάθε απειλή η βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από αδικίες ,προστριβές και διακρίσεις. Άρση των ανισοτήτων με ένα πνεύμα συνεργασίας αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και ανιδιοτελείας  Ελπίζουμε σε ένα σύστημα  υγειονομικής ασφαλείας με επιστροφή των μετακινημένων συναδέλφων, αύξηση των εφημεριών και σταθεροποίηση το εφημεριακού καθεστώτος σε ένα ικανοποιητικό αριθμό εφημεριών για το νοσοκομείο μας. Είναι γνωστό ότι το νοσοκομείο μας αρκετές φορές έχει φτάσει στα όρια της λειτουργικής του κατάρρευσης Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που έβαλαν πλάτη και το κράτησαν  όρθιο. Σε αυτούς οφείλουμε  να αναγνωριστεί η σπουδαία συνεισφορά και όχι η σπέκουλα και η υπονόμευση .Εμείς  ως νέο προεδρείο θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση με πράξεις στην ανακούφιση λόγω των μισθολογικών περικοπών από τον καιρό των μνημονίων .Προχωράμε άμεσα σε συνεργασία με αρκετά καταστήματα της πόλης μας και την βοήθεια του εμπορικού συλλόγου σε έκδοση εκπτωτικής κάρτας για τα μέλη του συλλόγου μας με ονομαστική έκπτωση επί των αγορών με τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Και δεν μένουμε εδώ προγραμματίσουμε μια σειρά από σκέψεις και προτάσεις να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον .

Ευελπιστούμε σε ένα πνεύμα συνεργασίας με του υπόλοιπους φορείς της πόλης καθώς και με τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά σωμάτια όμορων νοσηλευτικών σχηματισμών.

Για το ΔΣ

Ο Προέδρος                                                                                                                 Η Γραμματέας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα