ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού


Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνείου, για το Υποθηκοφυλακείο Γαστούνης ,ύστερα από έγκυρη πληροφόρία του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξιου Καστρινού, ότι το Υποθηκοφυλακείο Γαστούνης πρόκειται να συγχωνευτεί με το Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας.

Με δεδομένη αυτή την εξέλιξη έγινε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ, με τον κ. Καστρινό να καταθέτει προς το Σώμα την πρόταση να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο και στην Γαστούνη( υπάρχει Υποθηκοφυλακείο και στο Βαρθολομιό) και στην περίπτωση που μείνει ένα να συγχωνευτεί με αυτό του Βαρθολομιού. Ακόμα απαίτηση των Δημοτών του Δήμου Πηνείου είναι να εξυπηρετούνται από Υποκατάστημα Κτηματολογικού Γραφείου που θα βρίσκεται στα όρια του  Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της πρότασης και η οποία θα κοινοποιηθεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους Βουλευτές της Ηλείας, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κυριαζής πρότεινε να ενημερωθεί για την απόφαση αυτή και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και να λάβει θέση.