ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Πραγματοποιήθηκε η Συναυλία-Επίδειξη των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας (βίντεο)


Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η  Συναυλία-Επίδειξη των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Λαζαράκειο. Οι σπουδαστές των σχολών Πιάνου, Φωνητικής και Κιθάρας παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς που κάνουν ολόκληρο το χρόνο στο Ωδείο  και γοήτευσαν το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Λαζαράκειου Δημοτικού Θεάτρου. Ερμήνευσαν κομμάτια Ελλήνων και ξένων συνθετών και δίκαια απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα. Τη διδασκαλία των τάξεων έχουν οι έμπειροι και καταξιωμένοι Δάσκαλοι του Ωδείου Βασιλική Κεφάλα στην Φωνητική, Νόρα Χάρδα στο Πιάνο-Αρμόνιο και Γιώργος Καφεντζής στην Κιθάρα οι οποίοι με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα καθοδηγούν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της μουσικής επιτυγχάνοντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Την εκδήλωσε προλόγισε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Ο ΗΛΕΙΟΣ¨ ,όπου ανήκει οργανικά το Ωδείο, κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος.

Ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε πως το Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας, πολλά χρόνια τώρα, διδάσκει μουσική παιδεία σε παιδιά και μεγάλους, με άξιους δασκάλους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Από την πρώτη ημέρα που η δημοτική αρχή με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο ανέλαβε, συνέχισε ο κ. Μανωλόπουλος, έβαλε στόχο να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στήριξη σε άξιους μουσικούς, προκειμένου να υπάρξει ανοδική πορεία. Καταφέραμε για πρώτη φορά να εξασφαλίσουμε θέσεις δασκάλων αναγνωρισμένες από το Υπουργείο και με κανονικές αμοιβές. Σήμερα καμαρώνουμε  για την ποιότητα των δασκάλων μας οι οποίοι έχουν πανελλήνιες αναγνωρίσεις όπως ο δάσκαλος της Κιθάρας Γιώργος Καφεντζής που πήρε το 1ο βραβείο στο 27ο διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας. Τελειώνοντας την σύντομη παρέμβασή του ο κ. Μανωλόπουλος σημείωσε πως η Δημοτική αρχή κρατάει χαμηλά τα δίδακτρα του Ωδείου παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ευχαρίστησε τους γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας καθώς και τους Δασκάλους που δίνουν το καλύτερο εαυτό τους για να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στα παιδιά.

Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε απονομή αναμνηστικών επαίνων από τον Δήμο  Ήλιδας προς μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Αμαλιάδας οι οποίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς ποίησης όπως της Εταιρείας λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, του συνδέσμου εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν κατά σειρά είναι η Αμαλία Ναστούλη-Ζηρογιάννη, πρώην μαθήτρια του Εσπερινού Γυμνασίου και τώρα σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου και οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Νίκος  Γκαϊτατζής, Μάκης Τραπουζάνης, Κατερίνα Γιαννακοπούλου και Νίκος Συλλάϊδος.

Επόμενη εκδήλωση του Ωδείου έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 02 Ιουνίου με το δεύτερο μέρος των επιδείξεων σπουδαστών Σχ. έτους 2017-18.