ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου


Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 24 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προ Ημερήσιας Διάταξης για τον Τουρισμό, το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ καθώς και για τα αδέσποτα.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ζήτησε την σύσταση επιτροπής για τον Τουρισμό, το Κυκλοφοριακό, ξεχωριστή σύσκεψη για το Νοσοκομείο Πύργου, αναφέρθηκε στα αδέσποτα καθώς και στο Ταμείο Μολυβιάτη. Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΕΓΕΝΕΣΙΣ κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος εξέφρασε αντιρρήσεις για το θέμα του ΤΕΙ και πιθανή επίσκεψη στον Υφυπουργό Παιδείας και ο κ. Αντώνης Καράμπελας έθεσε το θέμα για την κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο, ενώ ο κ. Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε την απουσία εκδηλώσεων στον Πύργο για την Ολυμπιακή Φλόγα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής απάντησε στα ερωτήματα των επικεφαλής των παρατάξεων και δέχθηκε την σύσταση Επιτροπής για τον Τουρισμό, και συμφώνησε στο να γίνει ειδική συνεδρίαση για την κατάσταση του Νοσοκομείου Πύργου και όσο αφορά για την αγροτική οδοποιία πρόσθεσε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν με μέσα της Τεχνικής Υπηρεσίας για το 2017, ενώ για το 2018 πρότεινε ειδική συνεδρίαση. Επίσης ο κ. Λιατσής ζήτησε να πραγματοποιηθεί ειδική ενημερωτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την εξόρυξη των υδρογονονανθράκων στο Κατάκολο.

Ο κ. Βασίλης Σεϊντής σχολίασε αρνητικά το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για το θέμα των αδέσποτων, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεσσαλάς τόνισε ότι πρόκειται να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο και ότι τα έργα έχουν ξεπεράσει το 80% και σύντομα θα γίνει η μεταφορά και τα εγκαίνια της σχολικής μονάδας.

Τέλος, ο κ. Λιατσής αναφέρθηκε για την παραίτηση του κ. Μπέλτσου τονίζοντας ότι μακάρι άνθρωποι της ηλικίας του να είχαν την ζέση του για τα κοινά της πόλης, και η σχέση αυτή  είναι σχέση πατέρα-παιδιού και αν αποφασίσει να επανέλθει είναι καλοδεχούμενος.