ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ειδικότερα στην ειδική συνεδρίαση έγινε συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 2016, την έγκριση της Έκθεσης Ορκωτών Λογιστών και την έγκριση του απολογισμού του οικονομικού έτους 2016.

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Πέτρος Γιαννακόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε του εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία και την λογίστρια, εξωτερική συνεργάτη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ αναφέρθηκε και στην τακτοποίηση των τιμολογίων, στην διευθέτηση του θέματος που αφορά τα ανταποδοτικά τέλη με ενημέρωση των οφειλετών με ατομικές ειδοποιήσεις, στην τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, στην δρομολόγηση της τακτοποίησης του Περιουσιολογίου του δήμου κλπ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Διονυσόπουλος, όπου παρουσίασε τα σημεία της Έκθεσής του, τονίζοντας κάποιες από τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει, όπως η ΔΕΥΑ, ο μη υπολογισμός ποσών που αφορούν Αγωγές προς τον Δήμο κλπ.

Αμέσως μετά ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση με τη συζήτηση των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων. Με αφορμή την εισήγηση του θέματος της δωρεάς οικοδομικών υλικών προς τον δήμο, από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Μαρούντα, επικράτησε ένταση με τον κ. Αηδόνη να αναφέρεται στη μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών σχετικά με την αποδοχή της δωρεάς, καθώς και για την αυθαίρετη μετακίνηση οχήματος του δήμου για την παραλαβή του υλικού της δωρεάς αλλά και για τον τίτλο αντιδήμαρχος, το οποίο αποδόθηκε στον κ. Μαρούντα, στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Επιπλέον, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μουζής, ρώτησε για το έργο της περίφραξης του γηπέδου στο Πελόπιο και στο σημείο παρενέβη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι γίνεται κατάχρηση του χρόνου από την πλευρά της αντιπολίτευσης σε κάθε συνεδρίαση, με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να γίνονται κουραστικές και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αηδόνης κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι δεν είναι ικανή και ελκυστική για να προσελκύσει τους προέδρους και τους δημότες στις συνεδριάσεις, με την παράταξη του κ. Αηδόνη να αποχωρεί από την συνεδρίαση, κατηγορώντας το Προεδρείο για φασιστικές συμπεριφορές.