Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/2/2025 από τον Σύνδεσμο των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος ο Ε’», το ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον Εθνικό μας Ήρωα, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Μετά το μνημόσυνο που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 9/2/2025 στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Αθανασίου, μετά ακολούθησε τρισάγιο στον ανδριάντα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην πλατεία ΟΤΕ.
Επίσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, από τους βουλευτές Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Διονύση Καλαματιανό, τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος ο Ε’» Επαμεινώνδα Μπαρτζάκο, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Πλοίαρχος (ε.α.) Ζώη Υφαντή, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Λοχαγό (ε.α.) Αθανάσιο Τσιγκρέλη και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ηλείας της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας Υποπτέραρχο ε.α Σωτήριο Γαραντζιώτη.