Πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου

spot_img

Προτεινόμενα

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου όπου κυριάρχησε το θέμα της ενημέρωσης του σώματος για το τι συμβαίνει αλλά και τι πρόκειται να συμβεί στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Τριανταφυλλιά.

Την ενημέρωση προς το σώμα έκανε ο Διονύσιος Γεωργόπουλος εκπρόσωπος της εταιρείας Μεσόγειος, η γενική γραμματέας του δήμου Ήλιδας Νίκη Κοκκαλιάρη και Χρήστος Παπαγεωργίου εκπρόσωπος δήμου Ήλιδας.

Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος :

«Είναι η πρώτη συνάντηση που κάνουμε για το συγκεκριμένο θέμα κι αν χρειαστεί θα κάνουμε και άλλη. Άλλωστε ως ο μεγαλύτερος “πελάτης” του συγκεκριμένου έργου χρειαζόμαστε άμεση ενημέρωση»

Ο κ. Γεωργόπουλος παίρνοντας το λόγο τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «ότι επιλέχθηκε ήταν μια λύση ανάγκης σε μια μεταβατική περίοδο. Το έργο είναι σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ύψους 32,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία τα 16,7 είναι από το ΕΣΠΑ. Η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα διαχείρισης 80.000 τόνων απορριμμάτων, πλην όμως η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα θα είναι 45.000 τόνοι το χρόνο, με τιμή 62 ευρώ τον τόνο (έως τις 60.000 τόνους) και 38 ευρώ/τόνος χρέωση για πάνω από τους 60.000 τόνους.

Επίσης με αναερόβια ζύμωση η μονάδα θα παράγει ενέργεια 600 Kwh. Από την κομποστοποίηση θα παράγουμε υλικό για λατομεία και εδαφοβελτιωτικό υλικό» .

Η κα Κοκκαλιάρη ανέφερε πως «Στην Ηλεία έχουμε μείνει πίσω στα μεγάλα έργα. Κάναμε αγώνα δρόμου για δοθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τέλος καλό όλα καλά κι ελπίζουμε ότι η μονάδα θα λειτουργήσει στον προβλεπόμενο χρόνο. Θεωρώ πως έχουμε πράξει το καλύτερο για το νομό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα