Πρεμιέρα αύριο για το τριήμερο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

spot_img

Προτεινόμενα

Αύριο, Παρασκευή 7/7, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο Δρούβα, με την εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας Πύργου, ανοίγει, το τριήμερο 2ο  Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας  με την συμμετοχή 14 χορωδιών από όλη την Ελλάδα και 450 περίπου χορωδών.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε μια λαμπρή προσωπικότητα που γεννήθηκε  στον αρχικό οικισμό του Δρούβα το 1943, στον φιλόσοφο  Παναγιώτη Κονδύλη. Είναι ο μοναδικός Έλληνας διανοούμενος, που η Γερμανία τίμησε με διπλή διάκριση: με το μετάλλιο Γκαίτε και το βραβείο Χούμπολτ.

Το πρόγραμμα:

Την Παρασκευή  το πρόγραμμα θα ανοίξει η Μικτή Χορωδία Πύργου υπό τη Διεύθυνση του Θοδωρή Παναγόπουλου και θα ακολουθήσουν  το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου(Διεύθυνση: Γιάννης Νικολόπουλος), το γυναικείο φωνητικό σύνολο Αντηχώ(Διεύθυνση: Μέλπω Βικάτου), η χορωδία Καρδίτσας(Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης) και η χορωδία επιστημόνων Φιλοθέης(Διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης).

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, Σάββατο, θα συμμετέχουν  δύο χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη η γαλλόφωνη χορωδία CHORALIA και η ιταλόφωνη IΝCANTO, (Διεύθυνση:Gil Gourdier Leroy), η χορωδία του μουσικού ομίλου Στυλίδας(Διεύθυνση: Δημήτρης Κοντογιάννης), η Μικτή χορωδία του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΑΤΕ-Πειραιώς, ΠΟΚΕΑΤΕΠ(Διεύθυνση: Μ. Παπαπέτρου) και η πολυφωνική χορωδία Πατρών(Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός).

Την Τρίτη μέρα την Κυριακή θα πάρουν τη σκυτάλη άλλες 4 χορωδίες, η χορωδία «Λιόπετρα» Σκάλας Ευρώτα Λακωνίας(Διεύθυνση:Δ. Πάντος), η χορωδία VOCAL Πάτρας(Διεύθυνση Κατερίνα Πολυμενάκου), η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Κορινθίας «Πολύμνια» (Διεύθυνση: Δημήτρης Γαζής) και η χορωδία «Ορφεύς» Πάτρας (Διεύθυνση : Ηλίας και Φίλιππος Παπαδόπουλος)

Αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που συμμετέχει σαν δεύτερος συνδιοργανωτής και ο  Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σαν τρίτος συνδιοργανωτής.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα