Πριν το Πάσχα θα καταβληθούν τα Επιδόματα Παιδιού

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για την «επίσημη πρώτη» του Επιδόματος Παιδιού του ΟΠΕΚΑ, τόσο εντείνεται το ενδιαφέρον των δικαιούχων για το ποσό που θα λάβουν αλλά και για την ημερομηνία καταβολής του.

Η καταβολή θα γίνει λίγες ημέρες πριν το Πάσχα σε περίπου 740.000 δικαιούχους. Αυτή είναι και η επίσημη θέση του ΟΠΕΚΑ που προς το παρόν, κατά τη συνήθη τακτική του να μην «προτρέχει», δεν επιβεβαιώνει την ημερομηνία που έχει διαρρεύσει, δηλαδή από 23 έως 29 Μαρτίου (αλλά και χωρίς να την αποκλείει).

Σχετικά με  το αν υπάρχει ενδεχόμενο θα υπερβούμε τον Μάρτιο και να μπούμε στις πρώτες μέρες του Απριλίου (δεδομένου ότι το Πάσχα πέφτει φέτος στις 8 Απριλίου), από τον ΟΠΕΚΑ αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα (ίσως και για 3/4), ανάλογα βεβαίως με την εξέλιξη της διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η προθεσμία καταβολής της α’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού θα είναι πριν το Πάσχα και τα επιδόματα θα δοθούν με τα στοιχεία της εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης που υποβλήθηκε το 2017.

Το νέο Α21 θα υποβληθεί μετά το Πάσχα. Στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.