ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προετοιμασία ενόψει αντιπυρικής περιόδου 2020


Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου

    Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε  την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε Ηλείας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19), έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2019-2020, ενώ αναλύθηκαν ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου, αλλά και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα, δεδομένου του γεγονός ότι η Ηλεία ανήκει στις σεισμογενείς περιοχές της χώρας.

«Τους δυο προηγούμενους μήνες, άλλαξαν τα πάντα στη ζωή και στην καθημερινότητα μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και κληθήκαμε να λειτουργήσουμε κάτω από αυτό τον ασφυκτικό κλοιό των μέτρων πρόληψης και προστασίας. Ωστόσο, η  Αυτοδιοίκηση και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο, με συνεργασία, σύμπνοια, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Έτσι, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τη δύσκολη αυτή κατάσταση, γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για την καλή συνεργασία που είχαμε σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει  να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και στην πορεία, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, και πρόσθεσε: «Το γεγονός αυτό δε με φοβίζει καθόλου. Όπως υποδειγματικά λειτουργήσαμε και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το ίδιο θα πράξουμε και στη συνέχεια, μέσα στο καλοκαίρι. Είμαι αισιόδοξος πως, όλοι μαζί, θα διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανό κίνδυνο».

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, αναφερόμενοι στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, στα σχέδια δράσης των υπηρεσιών τους αλλά και σε σημεία που πρέπει να προσεχθούν, δεδομένης της νέας πραγματικότητας που βιώνουμε, ο Διοικητής ΚΕΑΤ Κωνσταντίνος Ζολώτας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλειος Σολδάτος (σ.σ από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη), ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού, ο Διευθυντής Δασών Ηλείας Παναγιώτης Κορισσιάνος, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων (ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δ.Ε) Σάκης Μπαλιούκος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Σωτηροπούλου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νίκος Γυφτάκης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη, ενώ υπήρξε έγγραφη τοποθέτηση και από την Εθελοντική Ομάδα Ηλείας.

Τελειώνοντας, ο  κ. Γυφτάκης, έκανε ανακεφαλαίωση των μέτρων και δράσεων στα οποία οφείλουν να προβούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, και τα οποία τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο να λύει τη συνεδρίαση με ευχαριστίες προς όλους για τη συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη, για την μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία και κυρίως για τον υποδειγματικό και αποτελεσματικό τρόπο που ενέργησαν εν μέσω πανδημίας για την προστασία της υγείας και των περιουσιών των πολιτών.

Σημειώνεται τέλος πως, στο επόμενο χρονικό διάστημα, με την άρση των μέτρων περιορισμού, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιαννόπουλος, θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π Π.Ε Ηλείας, με φυσική παρουσία των μελών, με τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας.