ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΥΓΕΙΑ

Προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις υλοποιήθηκαν δωρεάν σε 398 παιδιά !


889 προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις υλοποιηθήκαν δωρεάν σε 398 παιδιά, από γιατρούς και οδοντιάτρους, που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2018.

Μετά από αίτημα και σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», επισκέφθηκε για δεύτερη φορά, την Ανδραβίδα, τα Λεχαινά και τη Βάρδα.

Στο κάλεσμα του Οργανισμού, για την οργάνωση και την πραγματοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής στα παιδιά/μαθητές των σχολείων, ένωσαν τις δυνάμεις τους οι τοπικοί Υγειονομικοί Φορείς και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα, το κινητό πολυϊατρείο, στελεχώθηκε από γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και των Κέντρων Υγείας Γαστούνης & Βάρδας, την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας καθώς και από οδοντίατρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας. Καθημερινά, οδοντίατροι, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι και γενικοί γιατροί, φιλοξενήθηκαν στα 4 αυτόνομα ιατρεία του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» διενεργώντας προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και μαθήτριες διαφόρων ηλικιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του κινητού πολύϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού, ανέλαβε περιπτώσεις παιδιών που έχρηζαν περαιτέρω στήριξης.

Συγκινητική, υπήρξε, η ανταπόκριση και η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναδεικνύοντας το αίσθημα της αλληλεγγύης, του υγιή εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία και τη φιλοξενία:

● Το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης
● Τους Γιατρούς και τους Οδοντιάτρους
● Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
● Τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας
● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας
● Το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου
● Το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας
● Το Κέντρο Υγείας Γαστούνης
● Το Κέντρο Υγείας Βάρδα
● Την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Από το 2002, έως σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά, πάντα με την ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα.