33.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Προς νέα αναβολή οι εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας; H αναβολή στην ΕΠΣ Αθηνών και όσα λέει ο νομικός Άγγελος Νικόπουλος

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Προς νέα αναβολή φαίνεται ότι οδηγούνται οι εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας, οι οποίες έχουν περάσει από χίλια κύματα. Και τούτο, διότι καθίσταται σχεδόν αδύνατο, με τα τωρινά δεδομένα και όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, αφενός να πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία στις 31 Μαρτίου, αφετέρου  να υπάρξει και η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν με το ηλεκτρονικό σύστημα ΖΕΥΣ.

 

Πριν από λίγες μέρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στην ψήφιση του νέου σχεδίου Νόμου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρατείνεται ο χρόνος για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στις αθλητικές ενώσεις έως τις 30-6-2021. Για το ίδιο χρονικό διάστημα παρατείνονται και οι θητείες των καταστατικών οργάνων τους. Η παράταση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να αποφευχθεί ο διοικητικός φόρτος που θα συνεπαγόταν για το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. (“Ε.Δ.Υ.Τ.Ε Α.Ε.”), η υποχρέωση κατάρτισης στη χρήση του συστήματος “ΖΕΥΣ”, εντός ενός πολύ στενού χρονικού διαστήματος (λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα), των εφορευτικών επιτροπών που θα αναλάμβαναν τις αρχαιρεσίες και των αθλητικών ενώσεων, πέραν αυτών (εφορευτικών επιτροπών) που θα διεξάγουν τις εκλογές των 49 αθλητικών ομοσπονδιών».

Πρώτη η ΕΠΣ Αθηνών

Στο πλαίσιο όλων αυτών, πρώτη η ΕΠΣ Αθηνών, αποφάσισε την αναβολή των εκλογών της, οι οποίες όπως και στην ΕΠΣ Ηλείας, είχαν οριστεί για τις 31 Μαρτίου.  Πιο αναλυτικά, με ανακοίνωσή της, η ΕΠΣ Αθηνών αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΑ αποφάσισε την αναβολή των αρχαιρεσιών της, που είχαν ορισθεί και ανακοινωθεί για την 31-03-2021, λόγω των συνθηκών και των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον covid–19. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και με νεότερη απόφαση θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών».

 

Νικόπουλος: «Δεν υπάρχει κατάρτιση στο σύστημα ΖΕΥΣ»

Το ilia.news, ανέτρεξε στον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών και έγκριτο νομικό, τον κ. Άγγελο Νικόπουλο, προκειμένου να μας βοηθήσει στην ερμηνεία των διατάξεων του Νόμου, προχωρώντας σε κάποιες αποκαλυπτικές διαπιστώσεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η απόφαση της ΕΠΣ Αθηνών έχει πλήρη νομική κάλυψη και θεωρεί ότι είναι αδύνατον να υπάρξουν εκπαιδευμένοι δικαστικοί εκπρόσωποι για να διεξαχθούν αρχαιρεσίες με το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα ΖΕΥΣ, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα:

«Η απόφαση της ΕΠΣ Αθηνών είναι σύννομη και κρίθηκε επιβεβλημένη για πολλούς λόγους. Οι θητείες των διοικήσεων των Ενώσεων, πήραν παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου. Θεωρώ ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν με το ηλεκτρονικό σύστημα ΖΕΥΣ. Εξ όσων γνωρίζω από τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών, δεν υπάρχουν συνάδελφοι, εκπαιδευμένοι στο σύστημα αυτό της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Επίσης, το συγκεκριμένο σύστημα, παραβιάζει τη δυνατότητα της μυστικής ψηφοφορίας».

Ο Άγγελος Νικόπουλος, κατέθεσε την άποψή του και για ένα ακόμα μείζον θέμα, το οποίο είναι τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου. Μάλιστα έδειξε και ενημερωμένος για την ΕΠΣ Ηλείας:

«Στην ΕΠΣ Ηλείας, όπως μαθαίνω, θα υπάρχουν λιγότερα από είκοσι σωματεία. Στην ΕΠΣ Αθηνών, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στο Μητρώο. Βέβαια θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι υπάρχουν σωματεία τα οποία περιμένουν και τα οποία δεν εξετάζονται από τη Γ.Γ.Α., άρα και δεν υπάρχει δικαίωμα ψήφου από αυτά».

Σε ερώτησή μας για τον λόγο τον οποίο συμβαίνει αυτό, απάντησε:

«Δεν γνωρίζω. Δεν μπορώ να γνωρίζω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Μπορώ όμως επίσης να σας πω ότι εκτός από αυτό, δηλαδή το να μην εξετάζει πλέον αιτήσεις η Γ.Γ.Α., όσα σωματεία έχουν εγγραφεί μετά τις 10 Δεκέμβρη, δεν έχουν πάρει χρήματα. Και θεωρώ ότι δεν θα πάρουν χρήματα. Είναι άδικο, αλλά νιώθουμε μερικές φορές ότι μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στον κ. Αυγενάκη. Μιλάω διαχρονικά, για όλες τις πολιτικές ηγεσίες. Και για τον κ. Βασιλειάδη και για τον κ. Κοντονή. Είθισται σε τόσο νευραλγικά πόστα, να προσλαμβάνουν συμβούλους χωρίς εκείνοι να γνωρίζουν το αντικείμενο. Μπαίνουν στη μέση και οι γραφειοκράτες, βάλε και έναν υπάλληλο και στο τέλος χάνεται εντελώς η λογική».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα